Έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο έχει από σήμερα, στο πλευρό του το κίνημα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.
Η Μπαρτσελόνα με γράμμα του προέδρου της, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, τάσσεται υπέρ της προσπάθειας που κάνει η «Εθνική συμφωνία υπέρ του δικαιώματος να αποφασίζει», ώστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την Ισπανία ή όχι, να βγει εν τέλει θετικό.
Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι «μπλαουγκράνα» έχουν τεράστια επιρροή τόσο στους φίλους τους στην Καταλονία όσο και σε αυτούς στην υπόλοιπη Ισπανία, αλλά και φυσικά σε όλο τον κόσμο.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.