Θύελλα για τη Novartis: Κυβερνητικές μεθοδεύσεις καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Οργή για την «κυβερνητική ενορχήστρωση» - Βλέπουν «μεθοδευμένη στοχοποίηση» όσων «βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» - Στην αντεπίθεση όλοι οι στοχοποιηθέντες

Θύελλα για τη Novartis: Κυβερνητικές μεθοδεύσεις καταγγέλλει η αντιπολίτευση
«Κακοστημένη επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας που θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση» θεωρούν στην αντιπολίτευση την μεθοδευμένη από την κυβέρνηση σπουδή για διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας για την υπόθεση Novartis με σαφή πρόθεση να στοχοποιηθούν πρόσωπα τα οποία βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ασκούν κριτική σε πράξεις και παραλείψεις των κυβερνώντων ή στέκονται εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους.

Το βασικό στοιχείο που προβάλλεται ως επιχείρημα για τη μεθοδευμένη στοχοποίηση είναι η επιλογή των προσώπων, καθώς με βάση διαρροές που έχουν κυβερνητική προέλευση στο στόχαστρο βρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμένος, που συμβαίνει να έχουν πολύ καλές σχέσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, που πολλοί στην κυβέρνηση θα ήθελαν να οδηγηθούν σε παραίτηση για να αντικατασταθούν με «ημέτερους», καθώς και εμβληματικές προσωπικότητες από το κοινοβουλευτικό δυναμικό της αντιπολίτευσης, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άδωνις Γεωργιάδης που είναι μεταξύ των σφοδρότερων επικριτών της κυβέρνησης. 
   
Πέραν τούτου, απτές αποδείξεις για τις απροκάλυπτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις αποτέλεσαν τόσο οι από ημερών προαναγγελίες από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών, όπως των υπουργών Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη, όσο και τα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης που επικαλούνταν πρόσβαση σε μια έρευνα που υποτίθεται γινόταν υπό άκρα μυστικότητα.

Κλείσιμο
Και ως επιβεβαίωση όλων αυτών ήρθε η εσπευσμένη μετάβαση στον Άρειο Πάγο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλου
λίγο πριν ληφθεί απόφαση για διαβίβαση της δικογραφίας που στην αρχή ομολογήθηκε ότι σχετιζόταν με την επίμαχη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά στη συνέχεια, καθώς μεσολάβησαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίχθηκε ότι ήταν «συμπτωματική» η επίσκεψη στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου και αφορούσε άλλο ζήτημα το οποίο δεν διευκρινίστηκε. Νωρίτερα, πάντως, φιλικά προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσα ενημέρωσης ήθελαν να συναντάται με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που προΐσταται των ερευνών για την υπόθεση Novartis.    

Η επισφράγιση των βάσιμων υπονοιών περί της κυβερνητικής ενορχήστρωσης ήρθε λίγο αργότερα όταν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη με το δισυπόστατο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον υπουργό Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι οποίοι εξερχόμενοι σχεδόν δύο ώρες αργότερα από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είχαν καμία δυσκολία να τοποθετηθούν προκαταλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των ερευνών που υποτίθεται ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη
. Ο μεν κ. Κοντονής, ο οποίος φαίνεται ότι είχε… προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία που δεν έφθασε ακόμη στη Βουλή, την αξιολόγησε και σε δηλώσεις τους μίλησε για «σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens». Ο δε κ. Παπαγγελόπουλος απεφάνθη ότι «δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων», χωρίς να διευκρινίσει σε ποια αδικήματα αναφέρεται και σε ποιους θα καταλογιστούν. 

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση, μέσω διαρροών από κυβερνητικούς κύκλους, των ονομάτων των στοχοποιηθέντων, ο ένας μετά τον άλλο διέψευδαν οποιαδήποτε σχέση ή γνώση με την υπόθεση και περνούσαν στην αντεπίθεση προαναγγέλλοντας ότι η συκοφαντική εκστρατεία εναντίον τους δεν θα μείνει αναπάντητη. «Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που θεώρησε υπεύθυνο για τα διαδιδόμενα εις βάρος του τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

«Όσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας», υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. «Επειδή μόνος μου γνώμονας ήταν και είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον,  δεν θα αφήσω αναπάντητη τη βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να  διαμορφωθεί ένα σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού», πρόσθεσε.   

«Η πολιτική στοχοποίηση και το bullingπου υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης η  παρουσία του οποίου στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις υποθέσεις στο χώρο της Υγείας αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από εκείνο που ούτως ή άλλως αναμενόταν, καθώς είχε ήδη προαναγγείλει την πρόθεση να εξαπολύσει αντεπίθεση κατά των κυβερνητικών που τον στοχοποιούν.

Με έντονο τρόπο αντέδρασε και η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», για την οποία η κυβέρνηση θα κληθεί να λογοδοτήσει.


Αντώνης Σαμαράς: Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη
Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για την υπόθεση: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη». 


Πικραμμένος: Ουδεμία σχέση προσωπικά και της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Με αφορμή τις  παραπάνω διαρροές περί εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαίου-Ιουνίου 2012». 


Στουρνάρας: Δεν υπέγραψα καμία απόφαση που να αφορά στη Novartis
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο Υπουργός Οικονομικών. Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της».


Βενιζέλος: Στήνουν σκηνικό φθηνού πολιτικού αντιπερισπασμού  
Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου: «Όσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας. Τώρα βλέπω να αναφέρουν και το όνομα μου στην "υπόθεση Novartis" κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο, μάλλον από συνήθεια. Επειδή μόνος μου γνώμονας ήταν και είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον,  δεν θα αφήσω αναπάντητη τη βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να  διαμορφωθεί ένα σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού».   


Αβραμόπουλος: Η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου
Η δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στην δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015. Να σημειωθεί ότι την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα. Η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. 
Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα
».


Αδωνις στο ΘΕΜΑ 104,6 για Novartis: Προφανώς έχουν στήσει τους μάρτυρες - Καταθέτω μήνυση
Την καταπάτηση του Συντάγματος τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όσο και από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε περίπτωση που ενημέρωσε τον υπουργό για την δικογραφία της υπόθεσης Novartis, κατήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον Γιάννη Πρετεντέρη πως για το λόγο αυτό αύριο θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους. «Είπε μετά από "μερική άτυπη ενημέρωση" ο κύριος Παπαγγελόπουλος και αν του έχει αποκαλύψει η κυρία Τουλουπάκη έστω και μία σελίδα από την δικογραφία, θα απολογηθούν στην Δικαιοσύνη», τόνισε και εξήγησε: «Πώς το ξέρουν ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, ή από την κυρία Τουλουπάκη ή από τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους οποίους προφανώς έχουν στήσει οι ίδιοι».

Ο ίδιος δήλωσε πως σε γνώση του είναι μόνο «το δημοσίευμα που λέει ότι δύο νέοι προστατευόμενοι μάρτυρες, εγχώριοι, προσήλθαν αυτοβούλως, μαρτυρίες με κουκούλα, οι οποίοι έχουν πει διάφορα».  

Ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε επίσης πως εκ μέρους της κυβέρνησης, «το σηκώνουν πολύ το θέμα προφανώς και για την αλλαγή της ατζέντας». 
«Το Σκοπιανό δεν προχωράει, οι πλειστηριασμοί δεν προχωράνε και άρα θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες, το πρόγραμμα δεν προχωράει και ο κύριος Τσίπρας είχε ανάγκη ενός νέου αφηγήματος», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κανένας Έλληνας να πιστεύει πραγματικά ότι δύο πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί έπαιρναν βαλίτσες με χρήματα από την Novartis».

Οι τιμές των φαρμάκων δεν έβγαιναν από τον υπουργό, κι εγώ δεν την υπέγραφα αν δεν είχα ομόφωνη απόφαση από την επιτροπή φαρμάκων, στην οποία συμμετείχαν οι πάντες, επισήμανε, τονίζοντας πως «στις 11, στην Εξεταστική θα μιλήσουμε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και θα αποκαλύψω διά εγγράφων την σκευωρία που έστησε εναντίον μου ο κύριος Πολάκης για να με κλείσει φυλακή, θα ανατριχιάσετε, θα πείτε ότι δεν μπορεί να γίνονται στην Ελλάδα αυτά. Και αυτό σχετίζεται με την Novartis γιατί δείχνει τη διάθεσή τους να στήνουν πράγματα».

«Όσοι ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αυτή τη λίστα», κατέληξε ο κύριος Γεωργιάδης.





Λοβέρδος: Η συμμορία ξεπέρασε ακόμα και τα όρια της γελοιότητας
Οξύτατη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου στις διαρροές ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis που στέλνεται στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο. Σε δήλωσή του μετά την προσγείωσή του από την Αμερική όπου βρισκόταν έκανε λόγο για «αθλιότητες-γελοιότητες της συμμορίας» και προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια κατά όσων επιχείρησαν ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν σκιές στην πολιτική του διαδρομή.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής: «Η ηθική εξαχρείωση και ο πολιτικός αμοραλισμός της παρούσας κυβέρνησης έσπασαν όλα τα ρεκόρ που είχαν οι ίδιοι δημιουργήσει. Αυτή την φορά η συμμορία ξεπέρασε ακόμα και τα όρια της γελοιότητας. Επειδή, όμως, όλες οι ενέργειές μου ως υπουργού υπαγορεύθηκαν αποκλειστικά, μονοσήμαντα και απόλυτα από το δημόσιο συμφέρον, δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτοί που επιχείρησαν ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν σκιές στην πολιτική μου διαδρομή θα κληθούν να λογοδοτήσουν εκεί που τους ταιριάζει: στα αρμόδια ποινικά και πολιτικά δικαστήρια».





Λυκουρέντζος για Novartis στο Θέμα 104,6: Ουδεμία σχέση είχα με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία 
«Εγώ δεν εξέδωσα καμία απόφαση που αφορά το φάρμακο, δεν είχα καμία εμπλοκή στο θέμα της Novartis», ξεκαθάρισε μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και στους Βασίλη Χιώτη και Νίκο Φελέκη, ο πρώην υπουργός υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Λυκουρέντζος διετέλεσε υπουργός Υγείας για ένα χρόνο, από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2013.

Όπως είπε τις αρμοδιότητες είχε ο κύριος Σαλμάς, «καμία απόφαση δεν έχω υπογράψει εγώ», ανέφερε. «Υπήρχαν μηχανισμοί που καθορίζονταν οι τιμές στα φάρμακα», ανέφερε .

«Πρέπει να σας πω, ότι κανείς δεν τόλμησε να με πλησιάσει από καμία φαρμακευτική. Κανείς δεν με πλησίασε να μου υποδείξει τίποτα», τόνισε.

Όπως είπε ο κ.  Λυκουρέντζος «όταν λάβω γνώση της δικογραφίας, θα κινηθώ εναντίων όλων εκείνων που έχουν κάνει οποιαδήποτε αναφορά που έχει γίνει στο όνομά μου και με σπιλώνει» και συνέχισε θυμίζοντας ότι «και στη δικογραφία για το Ερρίκος Ντινάν είχε γίνει αναφορά στο όνομά μου... και τελικά η αναφορά ήταν ότι δεν δέχτηκα τον Μαρτίνη στο γραφείο μου».

«Μου προξενεί εντύπωση πώς μπορεί να κατηγορούνται πολιτικά πρόσωπα με υποθέσεις. Περιμένω να δω την δικογραφία», κατέληξε.  


Σαλμάς στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έμαθε από μένα την υπόθεση Novartis
Στην αποκάλυψη ότι ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για την υπόθεση Novartis προχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην υφυπουργός Υγείας Σταύρος Σαλμάς.

Όσον αφορά, δε, την διαρροή για εμπλοκή του ονόματός του στη σχετική δικογραφία ο κ. Σαλμάς παρατήρησε «όταν όταν η δαπάνη πέφτει πώς μπορεί να κατηγορήσει κάποιους υπουργους που μείωσαν τη δαπάνη» παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ και ο ίδιος μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη και άρα και τον τζίρο των φαρμακευτικών εταιρειών.

«Έχω την τύχη να είμαι ο μόνος πολιτικός μαζί με τους δύο πληροφοριοδότες υπαλλήλους της Novartis που σε συνεργεασία με δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ ξεκινήσαμε να στείλουμε στη δικαιοσύνη την υπόθεση για αθέμιτες πρακτικές της Novartis» είπε ο κ. Σαλμάς.

«Δέκα ημέρες πριν καταθέσουν οι μάρτυρες για την Ελλάδα ενημέρωσα εγκαίρως τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτά έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς ο κ. Κοντονής, μέχρι τότε αγνοούσε πλήρως την υπόθεση» συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας έκανε λόγο επίσης για δύο πορίσματα για αθέμιτες πρακτικές της Novartis που έστειλε κατά τη διάρκεια της θητείας του όταν «είχαμε πιάσει τη Νovartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες». Όπως είπε στα πορίσματα περιλαμβάνονταν 40 άτομα.

«Το δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ με βρήκε γιατί ο μάρτυρας είπε ότι πληρώναμε για να φάμε τον Σαλμά. Στις 30 Μαΐου 2017 ο δικηγόρος των πληροφοριοδοτών-υπαλλήλων είπε ότι "αυτό που ξέρω είναι ότι ο Σαλμάς είναι ο νο1 στόχος της Novartis"» πρόσθεσε ο κ. Σαλμάς τονίζοντας ότι «σε 10 χώρες που έχουν πιάσει τη Novartis σε καμία δεν είχε πολιτικά πρόσωπα».

Ο Μάριος Σαλμάς παρουσιάσε, τέλος, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ παρέδωσε φαρμακευτική δαπάνη της τάξης των 165 εκατ.ευρώ τον μήνα ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ είναι κάθε μήνα 230 εκατ. ευρώ.







Κουτρουμάνης στο ΘΕΜΑ 104,6 για υπόθεση Novartis: Δεν ήμουν ποτέ αρμόδιος για θέματα τιμολόγησης φαρμάκων
Την έκπληξή του για την εμπλοκή του στις κυβερνητικές διαρροές για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Novartis εξέφρασε ο Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Δεν ήμουν ποτέ αρμόδιος για θέματα τιμολόγησης φαρμάκων. Εκείνο το οποίο θα μπορούσε να πει για μένα ήταν ότι έκανα τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να μειωθεί η δαπάνη μέσα από την ηλεκτρονική συνταγογραφήση ως υπουργός Εργασίας. Ήταν 5,6 δισ. η δαπάνη και όταν αποχώρησα ήταν κάτω από 3 δισ. το χρόνο» δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας εξέφρασε, επίσης, την οργή του «γιατί δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα να αμφισβητήσει κανείς την τιμιότητά μου».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ήσυχος για τις εξελίξεις προσθέτοντας ότι «δεν έχω καμία ενημέρωση για το περιεχόμενο της δικογραφίας».

Έκανε ακόμα λόγο για «αθλιότητα από την κυβέρνηση» εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και να δημιουργήσει ενόχους σε μια πορεία για να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα».

«Δεν το συζητάμε, η μεθόδευση είναι προφανής» κατέληξε ο κ. Κουτρουμάνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης