Ακυρώθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν

Ακυρώθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν

Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που μετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία - Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να γίνει συνάντηση Παυλόπουλου-Γιλντιρίμ, όπως πρότειναν οι Τούρκοι

Ακυρώθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν
Ακυρώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να έχει στην Κωνσταντινούπολη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η συνάντηση επρόκειτο να 
πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που μετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία. 

Η τουρκική πλευρά επικαλέστηκε ένα απρόοπτο γεγονός, εξαιτίας του οποίου ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μετέβη στο επίσημο γεύμα μετά τη Σύνοδο και ακύρωσε τις συναντήσεις τόσο με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ όσο και με τον Μολδαβό ομόλογό του Ιγκόρ Ντόντον. 

Η τουρκική πλευρά πρότεινε αντί του Ταγίπ Ερντογάν, η συνάντηση να γίνει μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, όμως η ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκε.

Πηγές από την Προεδρία αναφέρουν ότι ήταν  τιμώμενο πρόσωπο ο κ. Παυλόπουλος στο  γεύμα που παρατέθηκε μετά τη σύνοδο και προσθέτουν ότι είχε σύντομη συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπναλί Γιλντιρίμ.

Επιπλέον, από την ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζουν ότι η ακύρωση της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν αποτελεί ένδειξη επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ή μήνυμα δυσαρέσκειας του προέδρου της Τουρκίας προς την Αθήνα. 

Προς τούτο, σημειώνουν ότι το πρωί της Δευτέρας οι κύριοι Παυλόπουλος και Ερντογάν είχαν εγκάρδιο διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφέρεται στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ από την Φενέρμπαχτσε σημειώνοντας ότι αυτό επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του Σέρβου προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Έλληνα καλαθοσφαιριστή Κώστα Σλούκα. 

Επισημαίνεται, ότι η επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη είναι η πρώτη που πραγματοποιεί αρχηγός του ελληνικού κράτους μετά το 1952, όταν είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία ο τότε βασιλιάς Παύλος.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης