Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Φενέρ πήρε το τρόπαιο χάρη σε έναν Έλληνα και ένα Σέρβο

Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Φενέρ πήρε το τρόπαιο χάρη σε έναν Έλληνα και ένα Σέρβο

Στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 της Euroleague αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του

Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Φενέρ πήρε το τρόπαιο χάρη σε έναν Έλληνα και ένα Σέρβο
Τη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Fianl 4  χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σκοπό να αναδείξει τη συνεργασία των κρατών της περιοχής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη. 

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεργασίας των κρατών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου είναι ότι η τουρκική ομάδα μπάσκετ Φενέρμπαχτσε, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ, χάρη στον Σέρβο προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τους δυο παίχτες ( Μπογκντάνοβιτς και Κάλινιτς) και τον ηγέτη, Έλληνα μπασκετμπολίστα, Κώστα Σλούκα», τόνισε ο Ερντογάν.

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στους Σέρβους της Φενέρ, γύρισε προς την πλευρά όπου καθόταν ο αντιπρόεδρος της Σερβίας, ο οποίος απάντησε  πως «είναι κοινή μας νίκη».

«Σήμερα κάνουμε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Σας συγχαίρουμε αγαπητοί μας φίλοι για την ίδρυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)», τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Κατάγομαι από την πόλη Ρίζε και επιτρέψτε μου να είμαι μαζί σας ως συμπατριώτης σας. Από αυτή την άποψη, ο ΟΣΕΠ αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα, έχει διαφορετική σημασία. Κάθε ένα από τα κράτη-μέλη έχει διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, πολιτική κατανόηση και οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, όλοι μας θα έλεγα, συγκλίνουμε σε έναν κοινό παρονομαστή, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία αποτελεί την πύλη εισόδου στην ίδια αγορά, σημείωσε ο κ. Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Χρωστάμε πολλά στη Μαύρη θάλασσα. Μαζί, πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μας δίνει πάντα πολύ περισσότερα απ΄ όσα μάς παίρνει. Η συνεργασία αυτή, επίσης, ενισχύει την αλληλεγγύη μας στο μέλλον, τόνισε ο κ. Ερντογάν, για να προσθέσει πως η ενίσχυση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού είναι πολύ σημαντική από την άποψη αυτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης