Μουζάλας: Υποκινούμενα τα επεισόδια στο Ελληνικό

Μουζάλας: Υποκινούμενα τα επεισόδια στο Ελληνικό

Για «υποκινούμενες καταστάσεις» από «30 Έλληνες και άλλους τόσους ξένους» έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής - Ήταν ψευδής η είδηση για την απεργία πείνας, υποστηρίζει

Μουζάλας: Υποκινούμενα τα επεισόδια στο Ελληνικό
Για «υποκινούμενες καταστάσεις» από «30 Έλληνες και άλλους τόσους ξένους» έκανε λόγο ο κ. Γιάννης Μουζάλας
αναφορικά με
τα επεισόδια που έγιναν το πρωί στον καταυλισμό του Ελληνικού.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε δε ότι ήταν ψευδής η είδηση ότι οι
Κλείσιμο
πρόσφυγες και μετανάστες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας για να υποστηρίξει ότι εκείνοι που υποκίνησαν τα επεισόδια «εμπόδιζαν να μπει το φαγητό».

«Έχουμε διάθεση να παράσχουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων και αυτοί όμως οφείλουν να σέβονται τους νόμους. Δεν θέλουμε βία, δεν θα ανεχθούμε βία» ανέφερε σε άλλο σημείο απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη (ΝΔ).

Αναφορικά με το hot spot της Μόριας και την απαγόρευση στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να εισέλθει σε αυτό για λόγους ασφαλείας είπε «συνηθίζεται όταν καταφθάνει κάποιος επίσημος να γίνονται μικροεντάσεις από ορισμένους που φωνάζουν “We love Europe! We Love Merkel” ή “We hate Europe”.
 
Τέλος, για το πρόγραμμα δημιουργίας 20 χιλ θέσεων φιλοξενίας σε μισθωμένα διαμερίσματα είπε ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία έχουν μισθώσει 258 διαμερίσματα. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 4,046 εκατ. ευρώ και εκτός από την ενοικίαση των χώρων περιλαμβάνει την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού.

Σημείωσε δε ότι «ενδεικτικά η μηνιαία αμοιβή των ιατρών ανέρχεται σε 2.500 ευρώ, των ψυχολόγων 2.000 ευρώ και των διοικητικών υπαλλήλων 1.500 ευρώ» τονίζοντας ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την ΕΕ.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης