Αμυράς: Όνειρο θερινής νυκτός η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7%

Αμυράς: Όνειρο θερινής νυκτός η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7%

"Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, εντός και εκτός της χώρας σε αυτή την κυβέρνηση, στο δε ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων οι υπουργοί εκπέμπουν αποτρεπτικά μηνύματα, διώχνοντας κάθε πιθανό επενδυτή"

Αμυράς: Όνειρο θερινής νυκτός η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7%
"Και φέτος, ο Προϋπολογισμός βασίζεται σε μία δραματική αύξηση των φόρων αντί για μείωση των δαπανών. Φόροι, που αδικούν τους φτωχούς και φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και "μαύρη" οικονομία", τόνισε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, κατά την συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

"Την ώρα που οι καταναλωτές αναγκάζονται να πληρώσουν ακριβότερα το πετρέλαιο και από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα πληρώνουν ακριβότερα και το πετρέλαιο κίνησης, "μηδενίσθηκαν" οι έλεγχοι στο λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς κατασχέθηκαν μόνο 60 λίτρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 σύμφωνα με στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων", σημείωσε ο Γιώργος Αμυράς και αναρωτήθηκε εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της απόλυτης ανικανότητας της κυβέρνησης τότε τι είναι;

Ο βουλευτής του Ποταμιού μίλησε για αναξιόπιστες δηλώσεις του πρωθυπουργού περί εσόδων που θα ξεπερνούσαν τα 800 εκατ. ευρώ από την φορολόγηση του "μαύρου" χρήματος, το οποίο θα προέρχονταν από τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ, Φαλτσιανί κ.α. και ρώτησε τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών πόσα χρήματα έχουν μπει στα δημόσια ταμεία από αυτές τις υποθέσεις, για να εισπράξει τη σιωπή του.

"Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, εντός και εκτός της χώρας σε αυτή την κυβέρνηση, στο δε ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων οι υπουργοί εκπέμπουν αποτρεπτικά μηνύματα, διώχνοντας κάθε πιθανό επενδυτή" ανέφερε.

Τέλος, ο Γιώργος Αμυράς, ανέφερε ότι οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης για 2,7% ανάπτυξη το 2017, φαντάζουν όνειρα φθινοπωρινής νυκτός, με μια οικονομία στραγγαλισμένη, με παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας και με ένα νέο επικείμενο φορολογικό "τσουνάμι" μπροστά μας.
Κλείσιμο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης