Προτάσεις για την πάταξη της διαπλοκής θα ανακοινώσει στη Βουλή ο Μητσοτάκης

Προτάσεις για την πάταξη της διαπλοκής θα ανακοινώσει στη Βουλή ο Μητσοτάκης

Ασκώντας κριτική, θα υπογραμμίσει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας αντί να πατάξει την διαπλοκή, ρίχνει νερό στο μύλο της» και «στήνει μια νέα διαπλοκή χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα»

Προτάσεις για την πάταξη της διαπλοκής θα ανακοινώσει στη Βουλή ο Μητσοτάκης
Την καθεστωτικού τύπου μεθοδική απόπειρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «να υφάνει έναν ιδιότυπο ιστό διαπλοκής», θα αναδείξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, παρουσιάζοντας ταυτοχρόνως τις δικές του προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρίνει την κυβέρνηση ότι «στήνει νέα βιλαέτια της διαπλοκής», «οικοδομώντας ένα νέο τρίγωνο αδιαφάνειας ανάμεσα σε εργολάβους του δημοσίου, τράπεζες και επίδοξους καναλάρχες».

«Διαπλοκή είναι όταν έχεις εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε διοικητικές πράξεις ή αποφάσεις οι όποιες δημιουργούν όφελος σε μεσάζοντες οι οποίοι το ανταποδίδουν στους πολιτικούς μέσω εύνοιας στα ΜΜΕ», θα πει στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας τον ορισμός της διαπλοκής, όπως εφαρμόστηκε στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κλείσιμο
Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, θα υπογραμμίσει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας αντί να πατάξει την διαπλοκή, όπως υποσχόταν προεκλογικά και διακηρύσσει μετεκλογικά, ρίχνει νερό στον μύλο της και «στήνει μια νέα διαπλοκή χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα».

Σε αυτό το πλαίσιο θα τονίσει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προσέλθει σε αυτή τη συζήτηση «απολογούμενος για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησή του», η οποία, όπως θα πει, «διολισθαίνει καθημερινά σε αντιθεσμικές ενέργειες που υπονομεύουν τη Δημοκρατία και την πολυφωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει επίσης τις «παρενέργειες που έχει η διαπλοκή στον δικαστικό έλεγχο», στηλιτεύοντας και τα όσα συμβαίνουν τελευταία στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος δεν θα αρνηθεί ότι υπήρχαν ζητήματα διαπλοκής και κατά το παρελθόν, ενώ θα δεσμευθεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που αποκαθιστούν τη συνταγματική τάξη και την εφαρμογή κανόνων πολυφωνίας. «Ο απαράδεκτος νόμος Παπά, που στοχεύει στον έλεγχο της ενημέρωσης, θα καταργηθεί άμεσα», θα πει, ανακοινώνοντας ότι θα επιστρέψουν οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 

«Θα επιτρέψουμε την πολυφωνία ώστε να έχουν πολλά κανάλια τα οποία να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, να μην χάνονται θέσεις εργασίας και να μπορεί το κράτος με αυτό τον τρόπο να εισπράττει περισσότερα και όχι λιγότερα έσοδα», είναι η θέση που θα υποστηρίξει ο αρχηγός της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης