Καμμένος: Να μην δοθεί τηλεοπτική άδεια στον κουμπάρο μου Καλογρίτσα

Καμμένος: Να μην δοθεί τηλεοπτική άδεια στον κουμπάρο μου Καλογρίτσα

«Δεν μπορεί η διαφημιστική πίτα να μοιράζεται για να ικανοποιούνται άλλα συμφέροντα πλην της ενημέρωσης. Δεν μπορεί τα ΜΜΕ να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται σαν 45άρια σε όποιον πηγαίνει να θίξει επιχειρηματικά συμφέροντα, διαφορετικά όλοι θα ζούμε υπό τον φόβο κάποιων εκδοτών και καναλαρχών» είπε ο υπουργός Άμυνας

Καμμένος: Να μην δοθεί τηλεοπτική άδεια στον κουμπάρο μου Καλογρίτσα
Να μην δοθεί τηλεοπτική άδεια
στον Χρήστο Καλογρίτσα, γιατί είναι εργολάβος, ζήτησε σήμερα ο
Πάνος Καμμένος με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, παρότι, όπως είπε, είναι κουμπάρος του.

Κλείσιμο
«Πιστεύω», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, «ότι οι κατασκευαστές δεν μπορούν να έχουν και μέσα ενημέρωσης» εξήγησε ο υπουργός Άμυνας. 

Ολόκληρη η δήλωσή του: «Είτε είναι κουμπάρος μου είτε όχι, δεν δέχομαι αυτά που γίνονται. Κάνω τη δουλειά μου και ζητώ να έχω δίκαιη αντιμετώπιση απ’ όλα τα ΜΜΕ. Από την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσα στοιχεία στην ΕΣΗΕΑ και τη δικαιοσύνη που αφορούσαν και φιλικά μου πρόσωπα. Δεν θα πρέπει οι κατασκευαστές και οι εργολάβοι να είναι στα ΜΜΕ. Κινήθηκε χρήμα για να εξυπηρετηθεί η διαπλοκή. Δεν μπορεί η διαφημιστική πίτα να μοιράζεται για να ικανοποιούνται άλλα συμφέροντα πλην της ενημέρωσης. Δεν μπορεί τα ΜΜΕ να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται σαν 45άρια σε όποιον πηγαίνει να θίξει επιχειρηματικά συμφέροντα, διαφορετικά όλοι θα ζούμε υπό τον φόβο κάποιων εκδοτών και καναλαρχών. Τις τηλεοπτικές άδειες δεν τις δίνω εγώ. Δεν γνωρίζω αν το χρήμα του καθενός είναι άσπρο ή μαύρο. Λέγονται πολλά. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει τον νόμο. Δεν νομίζω όμως ότι μπορούν να επιβιώσουν επτά κανάλια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου άφησε σήμερα, μέσω του ΣΚΑΪ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν κι άλλες τηλεοπτικές άδειες -πέραν των τεσσάρων. «Αν η αγορά δείξει ότι αντέχει παραπάνω κανάλια, θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Καλογρίτσας είναι μεταξύ των 11 που έχουν υποβάλλει φακέλους για τηλεοπτικές άδειες.

«Δεν μπορεί να είναι στη φυλακή μόνο ο Τσοχατζόπουλος»

Για τα σκάνδαλα στον χώρο της Άμυνας είπε ότι «δεν μπορεί να είναι στη φυλακή μόνο ο Τσοχατζόπουλος, τα σκάνδαλα στον τομέα άμυνας σίγουρα δεν αφορούν έναν άνθρωπο. Για την περίοδο Παπαντωνίου τώρα η δικαιοσύνη δείχνει πρόσωπα μη πολιτικά. Η δικαιοσύνη θα κρίνει ούτε μπορώ να δώσω χάρη . Οι 18 φάκελοι έχουν πάει στη δικαιοσύνη και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να πατάξει τη διαπλοκή ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας δεν χρωστάει σε κανέναν. Τη διαπλοκή και τη διαφθορά θα τις παλέψουμε μαζί. Καταφέραμε αυτό που κάποτε ο Μπακογιάννης περιέγραφε σαν εθνική ομοψυχία, κλείσαμε τον φάκελο του εμφυλίου».

Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας: «το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε πως χρειάζεται εθνική ομοψυχία. Κι όπως είπε και ο Β. Μεϊμαράκης να υπάρχει μία συνεννόηση. Άλλοι έφυγαν. Ο κ. Σαμαράς έφυγε με τον κ. Βενιζέλο. Αντί να στηρίξει η ΝΔ στην υπόθεση της στατιστικής υπηρεσίας την κυβέρνηση Καραμανλή, στήριξε τον Γεωργίου. Η πολιτική Σαμαρά της πλήρους ταύτισης με το ΠΑΣΟΚ και της μανίας που φτάνει στα όρια της υπονόμευσης των εθνικών θέσεων δεν αρμόζουν στη ΝΔ και θα υπάρξουν εξελίξεις. Τη γραμμή που συνεχίζει ο κος Μητσοτάκης, του Σαμαρά, δεν την αποδέχονται στη ΝΔ και με την απλή αναλογική όλα θα φανούν ξεκάθαρα».
 
Εκτίμησε επίσης ότι «είμαστε κοντά στις 200 ψήφους» για τον εκλογικό νόμο.
 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης