Μέρκελ: Ακολουθούμε το σωστό μείγμα πολιτικής για την Ελλάδα

Μέρκελ: Ακολουθούμε το σωστό μείγμα πολιτικής για την Ελλάδα

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να έχουμε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και για να μην δημιουργηθούν οι θέσεις κάποιου αλλού

Μέρκελ: Ακολουθούμε το σωστό μείγμα πολιτικής για την Ελλάδα
Για μία ακόμα φορά, η ισχυρή κυρία της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
, υπεραμύνθηκε της γερμανικής πολιτικής στην κρίση του ευρώ για την οποία, όπως είπε, βρέθηκε το σωστό μείγμα αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τη χώρα μας. 

Σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης «ZDF», η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι το Βερολίνο δεν ήταν το μόνο που υποστήριξε την πολιτική λιτότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην
Ευρωζώνη.
Κλείσιμο

«Σε ό,τι αφορά στη γερμανική πολιτική λιτότητας, η Γερμανία υποστήριξε μία θέση -όχι μόνη της- η οποία λέει ότι χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική σταθερότητα. Όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, είδαμε ότι η Ελλάδα είχε 14% έλλειμμα και βρήκαμε το σωστό μείγμα», υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος. Η ίδια τόνισε επίσης πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να έχουμε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και για να μην δημιουργηθούν οι θέσεις κάποιου αλλού.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης της Μέρκελ στο δίκτυο ZDF: 

Για τη Βρετανία

-«Η Γερμανία περιμένει η Βρετανία να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις επιλέξει τον νέο της πρωθυπουργό», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

-«Δεν θα επιτραπεί στη Βρετανία να διαλέξει εκείνη τη θέλει να κρατήσει από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε και να απορρίψει τις πτυχές εκείνες που δεν της αρέσουν. Η απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ε.Ε έχει ληφθεί... και το επόμενο βήμα είναι -και η Βρετανία θα το κάνει αυτό μόνο όταν έχει νέο πρωθυπουργό- να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50», τόνισε η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Έχουμε μιλήσει στη Βρετανία και έχουμε ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία μέχρις ότου υποβάλουν την αίτηση, και δεν θα έχουν δικαίωμα να είναι επιλεκτικοί».

Για το προσφυγικό και τη σχέση Γερμανίας-Τουρκίας  

- Σε ερώτηση αν αισθάνεται πως φέρει μέρος της ευθύνης για την ψήφο υπέρ του Brexit λόγω της πολιτικής της στο προσφυγικό, η Μέρκελ είπε στο ZDF πως η Ευρώπη έχει ευθύνη να προστατεύσει τους μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Υπερασπίστηκε επίσης την απόφασή της να εργαστεί στενά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. «Δεν μπορώ να πω ότι νομίζω πως ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι σωστό... όμως έχουμε αμοιβαίο συμφέρον να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση», σχολίασε.

Για την Eυρωζώνη 

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης στη Νότια Ευρώπη, η Μέρκελ επανέλαβε την έκκλησή της για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με δημοσιονομική πειθαρχία προσθέτοντας πως δεν έχουν γίνει αρκετά ώστε να μειωθεί η ανεργία των νέων στην ΕΕ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης