Τσίπρας: Απέτυχα στην Ευρώπη αλλά εξήγαγα το ντύσιμο χωρίς γραβάτα στην Κίνα

Τσίπρας: Απέτυχα στην Ευρώπη αλλά εξήγαγα το ντύσιμο χωρίς γραβάτα στην Κίνα

Χωρίς γραβάτες υπέγραψαν συμφωνίες ο Έλληνας και ο Κινέζος πρωθυπουργός

Τσίπρας: Απέτυχα στην Ευρώπη αλλά εξήγαγα το ντύσιμο χωρίς γραβάτα στην Κίνα
Σε πολύ χαλαρό κλίμα ξεκίνησε η επίσημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

Ενδεικτικό της χαλαρότητας το γεγονός ότι ο Κινέζος πρωθυπουργός έβγαλε τη γραβάτα του.

Όπως είπε χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας, «δεν κατάφερα να εξάγω το ντύσιμο χωρίς γραβάτα στην Ευρώπη, αλλά το κατάφερα στη Κίνα». Ο κ. Λι Κετσιάνγκ, απάντησε λέγοντας ότι η Κίνα είναι μια μεγάλη εξαγωγική χώρα, αλλά «είμαστε πρόθυμοι να εισάγουμε προϊόντα, αρκεί να είναι ποιοτικά!».

Κλείσιμο


Μιλώντας αργότερα σε φόρουμ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «το ισχυρό μήνυμα που στέλνουμε στις διεθνείς αγορές είναι ότι η Ελλάδα εισέρχεται οριστικά σε μια νέα φάση».

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη πρόσφατα βοηθάει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της. «Και το κλείσιμο της αξιολόγησης επικυρώνει αυτή την προσπάθεια».

Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο είπε ο πρωθυπουργός δημιουργούνται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες χαμηλού ρίσκου στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «επιδιώκουμε ένα επενδυτικό σοκ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων για να χτυπήσουμε την αποεπένδυση και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η συμφωνία με την Cosco είναι αμοιβαία επωφελής και προσέθεσε ότι με την Κίνα είμαστε στρατηγικοί εταίροι και όχι απλώς ευκαιριακοί συναλλασσόμενοι. «Η Κίνα μπορεί να υπολογίζει στην ψυχή της Μεσογείου, την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας είναι εντελώς ειλικρινείς και υπογράμμισε ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις βλέπουν θετικά την επενδυτική αγορά της Ελλάδας. Η Κίνα θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει πιο δυνατή σε μια δυνατή Ευρώπη, είπε.

Εντυπωσιακή υποδοχή στην πλατεία Τιεν αν Μεν

Η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο ξεκίνησε με την τελετή υποδοχής, μπροστά από το Λαϊκό Κογκρέσο, στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

Παρουσία του Κινέζου ομολόγου του, Λι Κετσιάνγκ, πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών. Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας και ο Λι Κετσιάνγκ επιθεώρησαν τιμητικό άγημα από άνδρες και γυναίκες του στρατού και της αεροπορίας της Κίνας.

Προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκαν 21 κανονιοβολισμοί στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, την ώρα που η γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας κυμάτιζε στο Μέγαρο του Λαϊκού Κογκρέσου.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης