«Σιγή ασυρμάτου» από τις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Σιγή ασυρμάτου» από τις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Πηγές από τις Βρυξέλλες δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ολοκλήρωσης των λεπτομερειών, καθώς υπάρχουν προαπαιτούμενα που παραμένουν ανοιχτά

«Σιγή ασυρμάτου» από τις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Μπορεί οι υπογραφές ανάμεσα στη Lamda Development και το Ελληνικό Δημόσιο να βρίσκονται στη φάση της αναμονής των επίσημων ανακοινώσεων, προκειμένου να κλείσει και τυπικά η εκκρεμότητα αυτή, ωστόσο στις Βρυξέλλες το τοπίο παραμένει «θολό» αναφορικά με την εκπλήρωση των ανοιχτών προαπαιτουμένων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι νομοθετικές διαδικασίες στα κοινοβούλια έξι χωρών της ευρωζώνης.

Όπως δηλώνουν πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ολοκλήρωσης των λεπτομερειών αυτή τη στιγμή, καθώς παραμένουν ανοιχτά μέτωπα.

Νωρίτερα, κοινοτικές πηγές είχαν δηλώσει πως δεν είναι ενήμερες για οποιαδήποτε ολοκλήρωση των διεργασιών και τόνισαν πως οι εργασίες συνεχίζονται.
Κλείσιμο

Καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης είχαν τονίσει χθες, μετά την ολοκλήρωση του EuroWorking Group, ότι η Ελλάδα θα έχει 24 ώρες για να καλύψει τις διαφορές που έχουν προκύψει, έτσι ώστε η Επιτροπή να κάνει εισήγηση στα κράτη-μέλη και να ξεκινήσουν οι διεργασίες στα κοινοβούλια της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκκρεμότητες είναι οι εξής:

- ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό

- μεταφορά του υπόλοιπου 5% των μετοχών του ΟΤΕ από το Δημόσιο στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)

Αυτές οι δύο εκκρεμότητες πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα.

Επιπλέον, μπαίνουν και νέες απαιτήσεις:

- νομοθέτηση διαβίβασης προσωπικών φορολογικών στοιχείων ανά ΑΦΜ από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς την ΕΛΣΤΑΤ

- επανεξέταση του νόμου με τα κριτήρια και τις διαδικασίες αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών.

Υπάρχει, επίσης, και μία σειρά από άλλες εκκρεμότητες, που πιθανώς να μετατεθούν το Σεπτέμβριο, σαν προαπαιτούμενα για τη β' δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για:

- την αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές,

- τη  μεταρρύθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ως μέρος του σχεδίου ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης