Υπόθεση υποκλοπών: Ξεσκέπασε το Μαξίμου η ομολογία Παπαχριστόπουλου

Υπόθεση υποκλοπών: Ξεσκέπασε το Μαξίμου η ομολογία Παπαχριστόπουλου

«Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;», ανέφερε ο βουλευτής

Υπόθεση υποκλοπών: Ξεσκέπασε το Μαξίμου η ομολογία Παπαχριστόπουλου
Τα επίσημα πρακτικά της Βουλής
αφήνουν έκθετο τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αποδεικνύουν ότι ο
Θανάσης Παπαχριστόπουλος ομολόγησε πως ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα που διέρρευσε το υποκλαπέν κείμενο του διαλόγου της Ντέλια Βελκουλέσκου με τον Πόουλ Τόμσεν.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν έχει πει απολύτως τίποτε για όσα αποκάλυψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και έτσι είναι ουσιαστικά σαν να αποδέχεται τις αποκαλύψεις και πως η ίδια έκανε την υποκλοπή.

Διαβάστε το κείμενο όπως έχει καταγραφεί λέξη προς λέξη στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων: «Ερχόμαστε στο προκείμενο. Ναι, κάναμε υποχωρήσεις. Στα εφάπαξ, ένα μικρό ποσοστό, άδικα, θα πάρεις λιγότερο εφάπαξ. Ναι, κάναμε υποχώρηση στα 15 χρόνια, πήγαμε  στα 20. Ρεαλιστικά δεν θέλετε να μιλάμε; Κάναμε υποχώρηση ακόμα και στο αφορολόγητο. Τα 9,5, το πήγαμε στα 9.100, δεν πήγε όμως στα 8.182, πήγε στα 8.900 για να είμαστε ειλικρινείς και άμα έχεις παιδιά ξαναπάει στο 9.90.

Ναι, κάναμε και άλλες υποχωρήσεις μικρές, γιατί διαπραγματευόμαστε. Το ‘Forget Γιάνης΄ έχει λήξει για αυτή τη κυβέρνησή. Όσοι δεν το έχουν καταλάβει, κακό του κεφαλιού τους.

Και ακούω συνέχεια μια φιλολογία από το πρωί με το βράδυ, για τα εξτρά μέτρα που πράγματι ζητάει επίμονα το Δ.Ν.Τ. και ο κ. Σόιμπλε. Έχει σε όλους τους τόνους πει αυτή η κυβέρνηση ότι εμείς αυτό το πράγμα δεν το δεχόμαστε. Και ο Πρωθυπουργός, Υπουργοί, όλοι οι βουλευτές και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει. Και όμως, ακούω καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. μια σπέκουλα συνέχεια. Είναι άλλο πράγμα, κάτι που το έχουμε, όσοι διαβάσουν με προσοχή την τρίτη συμφωνία, μνημονίο θέλετε, μνημονίο.

Στη σ. 116 έχουμε ήδη δεσμευτεί για αυτά που ζητάνε. Είναι απορίας άξιο γιατί το κάνουν. Δηλαδή, πρέπει να έρθει ο Πίτέλα, ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών, να πει είναι κατάντια και ντροπή, θέλετε να διαλύσετε μια χώρα;

Στην ίδια στιγμή τα τρία σε ένα, εγώ έτσι τα λέω, λυπάμαι που τα λέω, ταυτόσημες απόψεις και στο «Ποτάμι» και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην Ν.Δ. Δεν φταίω εγώ για αυτό. Τρία σε ένα λύσσα, απίστευτη λύσσα. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο του Τόμσεν με την κυρία Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια και με δόντια αυτή τη στιγμή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πώς θα τον έκαιγε αλλιώς;

Πιστεύω ότι αυτό το ασφαλιστικό, εγώ δεν θέλω να αναφερθώ σε νούμερα γιατί είναι κουραστικά και μόνο ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με το προηγούμενο νόμο και μιλάω για τους χαμηλόμισθους, από 30, 40% έχουν φτάσει στο 80%, το 90% και το 120%. Είναι χειροπιαστή απόδειξη ότι είναι αναδιανεμητικό αυτό το σύστημα». 


Μετά την κατακραυγή, προσπάθησε να ανασκευάσει

Προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν είπε αυτά που ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας φαίνεται να λέει στο βίντεο κατέβαλε ο κ. Παπαχριστόπουλος όταν οι δηλώσεις του πως η ελληνική κυβέρνηση «έβγαλε στη φόρα» το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου έγιναν πρώτο θέμα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδόθηκαν από τα ξένα media.

Αμέσως μετά την δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όπου οι δημοσιογράφοι του έβαλαν το επίμαχο βίντεο προκειμένου και ο ίδιος να ακούσει τι ακριβώς είχε πει στην συνεδρίαση της επιτροπής.

«Λέτε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση «έβγαλε στην φόρα» τους διαλόγους ενώ εμείς γνωρίζαμε ότι το έκαναν τα wikileaks» σχολίασαν οι δημοσιογράφοι και πρόσθεσαν «μήπως πρέπει να παραδεχθείτε ότι υποπέσατε σε λεκτικό ολίσθημα ή ότι χρησιμοποιήσατε λάθος λέξεις;».
 
Από την πλευρά του πάντως ο κ. Παπαχριστόπουλος επέμεινε λέγοντας ότι οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν οι σωστές και πως δεν αποσύρει τίποτα. «Όταν λέω ότι «η κυβέρνηση έβγαλε στην φόρα» τους διαλόγους εννοώ ότι σήκωσε το θέμα με την επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στην κα. Λαγκάρντ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είπα ακριβώς ότι καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα του διαλόγου» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής. Προσπαθώντας να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε: «Γιατί έτσι έπρεπε να καεί το θέμα... Πουθενά δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι είπα ότι η κυβέρνηση έκανε την υποκλοπή...» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο συνήθως... βροντόφωνος βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος. 

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστηρίζει: «Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης; 

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης