Στη ρητορική των «κακών» ΔΝΤ-Σόιμπλε επιστρέφει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων

Στη ρητορική των «κακών» ΔΝΤ-Σόιμπλε επιστρέφει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων

Ανασύρουν το θέμα των Wikileaks ποντάροντας ξανά στην, όπως υποστηρίζουν, διαφωνία των Θεσμών όσον αφορά την αποδοχή της πρότασης για αυτόματο «κόφτη» δαπανών

Στη ρητορική των «κακών» ΔΝΤ-Σόιμπλε επιστρέφει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων
Με το επιχείρημα του «για όλα φταίει το ΔΝΤ» προσπαθούν να δικαιολογήσουν κυβερνητικοί κύκλοι το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη μη πραγματοποίηση Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη.

Εμφανίζονται, μάλιστα, βέβαιοι ότι η πρόταση για αυτόματο «κόφτη» στις δαπάνες που φέρεται να κατέθεσαν στο τραπέζι
Κλείσιμο
όσον αφορά το προληπτικό πακέτο μέτρων των 3,6 δισ. είναι αξιόπιστη και ούτε λίγο-ούτε πολύ δεν θα εφαρμοστεί καθώς όπως λένε «η ελληνική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων είναι αξιόπιστη και αντικατοπτρίζει τη βεβαιότητα της ελληνικής πλευράς, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους».

Επαναφέρουν, δε, από την υπόθεση των διαλόγων Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πέτροβα που ήρθε στο φως μέσω των Wikileaks
προκειμένου να στηρίξουν το επιχείρημά τους ότι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «εδώ και τρεις μήνες, το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks». 

Στην ίδια λογική προσθέτουν οι κύκλοι του Μαξίμου ότι η άρνηση του ΔΝΤ να δεχθεί τον αυτόματο «κόφτη» που πρότεινε η κυβέρνηση φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού, από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εμπλουτισμένο μάλιστα, με πρόσθετα μέτρα κατά τα 2/3.

Στο κάδρο βάζουν ακόμα και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένοντας στην επιμονή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.

Κατά τις κυβερνητικές πηγές οι υπόλοιποι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές θέσεις. 

Όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο οι ίδιες πηγές δεν ξεχνούν να επιτεθούν και στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του ΔΝΤ και ότι συνεχίζει να «πατάει σε δύο βάρκες» για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης, καθώς τη μια στιγμή φωνάζει ότι η κυβέρνηση «τα έδωσε όλα» και την άλλη ότι η κυβέρνηση «μας πάει στα βράχια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης