Μαυρωτάς: Φωτογραφική τροπολογία για την σύζυγο του πρωθυπουργού

Μαυρωτάς: Φωτογραφική τροπολογία για την σύζυγο του πρωθυπουργού

Ο βουλευτής του «Ποταμιού» αποκαλύπτει ότι αφορά τη μετάταξη μόνιμων εκπαιδευτικών με διδακτορικό ως ΕΔΙΠ σε ΑΕΙ

Μαυρωτάς: Φωτογραφική τροπολογία για την σύζυγο του πρωθυπουργού
Σε «φωτογραφικό άλμπουμ» έχει μετατρέψει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα καθώς εντοπίζονται αρκετές διατάξεις που ευνοούν υπουργούς, συντρόφους και φίλους.

Μετά την σκανδαλώδη ρύθμιση που επιχειρούσε να διαγράψει δια νόμου τις αστικές και ποινικές ευθύνες της υπόθεσης κακοδιαχείρισης κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην οποία εμπλέκεται και ο κ.
Γιώργος Σταθάκης, η οποία τελικά αποσύρθηκε, νέα διάταξη προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι), η παράγραφος 7 του άρθρου 33 «φωτογραφίζει» την σύντροφο του πρωθυπουργού
Κλείσιμο
Περιστέρα Μπαζιανά και της επιτρέπει να μετατρέψει την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην τριτοβάθμια σε μετάταξη. Να γίνει δηλαδή από δασκάλα, καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Δείτε την επίμαχη διάταξη:




«Αποσύρθηκε η «διάταξη Σταθάκη» στη νέα version του νομοσχεδίου για την έρευνα… εξακολουθεί όμως το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει στο άρθρο 33 τη φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του πρωθυπουργού… που αφορά στη μετάταξη δηλαδή μόνιμων εκπαιδευτικών με διδακτορικό ως  ΕΔΙΠ σε ΑΕΙ. Φαίνεται καλύφθηκαν τα κενά στα σχολεία…» σχολιάζει συγκεκριμένα ο κ. Μαυρωτάς στο twitter.

Τα «τιτιβίσματα» του κ. Μαυρωτά:



Σύμφωνα με πληροφορίες η σύντροφος του πρωθυπουργού τον Αύγουστο του 2013 πήρε μετάταξη από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο νέα μετάταξη δικαιούται μετά την παρέλευση πέντε ετών. Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2014 αποσπάστηκε από την πρωτοβάθμια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η νέα ρύθμιση έρχεται να μειώσει  υπο προϋποθέσεις τους χρονικούς περιορισμούς για τις μετατάξεις από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σε θέση Εργαστηριακού Διδακτικού  Προσωπικού ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα, ο κ. Μαυρωτάς υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις «φωτογραφίζουν» το βιογραφικό της συντρόφου του πρωθυπουργού καθώς μετάταξη δικαιούνται όσοι:

-         Είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με το γνωστικό αντικείμενο που θεραπεύει τμήμα ΑΕΙ

-         Έχουν δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, σχετικό με το αντικείμενο και

-         έχουν μετά τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος αποδεδειγμένα επιτελέσει για τουλάχιστον δύο ακαδημαϊκά έτη σε ελληνικό ΑΕΙ ή ομοταγές ίδρυμα της αλλοδαπής σχετικό με τα αντικείμενα  της περ. α επιστημονικό/εφαρμοσμένο/ ερευνητικό έργο και συγκεκριμένα έχουν εκπαιδευτική εμπειρία ή εμπειρία σε εργαστηριακό – εφαρμοσμένο – διδακτικό έργο ή αναγνωρισμένο επαγγελματικό / ερευνητικό έργο σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ή έχουν τουλάχιστον διετή σχετική εργασία σε ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή συνδυασμό των ανωτέρω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης