Μπαλαούρας: «Μπορούμε να ανεχτούμε το "Μακεδονία"»

Μπαλαούρας: «Μπορούμε να ανεχτούμε το "Μακεδονία"»

Επαναφέρει το «καυτό» ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων και τα «βάζει» on air με απλήρωτη εργαζόμενη στις Κοινωνικές Δομές Θεσσαλονίκης 

Μπαλαούρας: «Μπορούμε να ανεχτούμε το "Μακεδονία"»
Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων
επανήλθε το Σάββατο, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι, υπό προϋποθέσεις, η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία». 

«Αν αφαιρέσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να φοράνε χλαμύδες και τέτοια όπως τα σχολίασα σε ανακοίνωσή μου, αφού έχει καθιερωθεί de facto η ονομασία ''Μακεδονία'' μπορούμε να ανεχτούμε και να λέγονται ''Μακεδονία''», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
«Εγώ Σκόπια τα λέω... Δήλωσα, και πιστεύω, ότι είμαστε υπέρ της σύνθετης ονομασίας και αυτή είναι και η γραμμή του κόμματος, η διπλή ονομασία, είπα όμως ότι η πραγματικότητα -δυστυχώς- είναι ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο... Όταν πήγε να κάνει κάτι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, και από την Εκκλησία και από το Σαμαρά και από το κόμμα του... Ο Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση Πινέιρο, με την οποία τώρα θα ησυχάσει, και τώρα πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης σε fora με την ονομασία να λέει φαρδιά πλατιά το όνομα ''Μακεδονία''», ανέφερε χαρακτηριστικά 

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση. «Υπονομεύετε την εθνική προσπάθεια να λέτε σήμερα τα Σκόπια ''Μακεδονία'' επιμένετε, τόνισε.

«Η έμμονη του Μπαλαούρα είναι ντροπή και δεν είναι προσωπική του θέση είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ»
, ανέφερε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εργασίας. 

«Ποτέ δεν συνέβη να πάω σε fora και να υπάρχει ταμπέλα με την ονομασία ''Μακεδονία''»,
πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα για την ονομασία είχαν προκαλέσει την ενόχληση του Μαξίμου. 





Ο τσακωμός Μπαλαούρα με εργαζόμενη στις Κοινωνικές Δομές Θεσσαλονίκης


Και τέσσερις μήνες απλήρωτοι... και τους μάλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας!

Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές Θεσσαλονίκης μπαίνουν στον πέμπτο μήνα χωρίς καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ στις 30 Ιουλίου η κυρία Φωτίου μάλιστα αποφάσισε να επαναπροκηρύξει  όλες τις θέσεις. 


«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δίκιο, αλλά το πρόβλημα είναι παλιό»
, παρεμβαίνει ο κ. Μπαλαούρας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ και στη συνέχεια επέμενε να ρωτά «ποιος  φορέας σας πληρώνει». «Ποιος σας πληρώνει;, Ποιος σας πληρώνει;», ρωτούσε με έντονο ύφος. 


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο ίδιος στην εργαζόμενο για το ποιος τους πληρώνει, λέγοντας ότι οι Δήμοι ή φορείς έχουν κάποια προγράμματα που είναι κυρίως ευρωπαϊκά. «Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο εσάς, αλλά όλη την Ελλάδα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 


«Δεν με ικανοποιεί αυτό κ. Μπαλαούρα. Μην υπεκφεύγετε. Είμαστε απλήρωτοι, είμαστε η βιτρίνα  της κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μιλήσουμε κύριε Μπαλαούρα»
, τον διακόπτει η υπάλληλος, η οποία προκάλεσε τον εκνευρισμό του βουλευτή. «Μισό λεπτό δεν σας διέκοψα! Αφήστε με να μιλήσω γιατί θα φωνάξω και εγώ!», είπε και μάλωσε την απλήρωτη υπάλληλο. «Αφήστε με ένα λεπτό», φώναξε  και προσπαθώντας να απαντήσει είπε «Μιλάω εγώ τώρα! Αν είναι να φωνάζουμε….να σταματήσω». 


Μάλιστα, ο κ. Μπαλαούρας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ίσως χάσει… κοινοτικά κονδύλια προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι  λέγοντας «οι δήμοι και οι επιχειρήσεις για να τα  λεφτά αυτά τα οποία  μπαίνουν δεν μπορούν να τα πάρουν, αυτά τα λεφτά δεν είναι δικά μας, είναι κυρίως ευρωπαϊκά και αυτά κάποια στιγμή κινδυνεύουμε να τα χάσουμε. Γιατί οι Δήμοι χρωστούν στην εφορία και Ταμεία», συνέχισε. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαούρα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα δίνει απαλλαγή στους Δήμους για φορολογική ενημερότητα. 


Παρά ταύτα, η εκπρόσωπος των εργαζομένων επέμενε να εξηγεί στον κ. Μπαλαούρα ότι είναι εθνικοί πόροι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης