Θεοδωράκης: Στέλνουν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ...

Θεοδωράκης: Στέλνουν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ...

Βαριες καταγγελίες από τον επικεφαλής του Ποταμιού -Τι είπε για το hot spot της Χίου

Θεοδωράκης: Στέλνουν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ...
Σε σοβαρότατες καταγγελίες για αυθαιρεσίες από την κυβέρνηση προέβη ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, αποκαλύπτοντας ότι πρόσφυγες στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία  πολιτευτών των ΑΝΕΛ, ενώ παρέθεσε στοιχεία για το hot  spot της Χίου που ανέλαβε μια εταιρεία από την Αργυρούπολη έναντι 854 χιλιάδων ευρώ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για μικροκομματική εκμετάλλευση του προσφυγικού προβλήματος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές  για τις εταιρείες που επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά.

«Πρόσφυγες στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών. Κολλητών της διακυβέρνησης εννοώ. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού κατά τη συζήτηση για προσφυγικό νομοσχέδιο. «Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά, εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Κλείσιμο


Σχετικά με το hot spot της Χίου ο κ. Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά «μια εταιρεία από την Αργυρούπολη πήρε 854 χιλιάδες Ευρώ. Τα 30 στρέμματα τα έδωσε ο δήμος» και συνέχισε «τα container του Hot Spot είναι δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων. Τις υπόλοιπες εργασίες τις έκαναν φαντάροι. Στρατιώτες σκούπιζαν το χώρο. Στρατιώτες κουβαλούσαν κρεβάτια. Κρεβάτια είναι παρμένα από τις μονάδες τους».




Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το προσφυγικό δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση. Θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε ως εθνικό ζήτημα, ως ευρωπαϊκό αξιακό ζήτημα. Και ως κορυφαίο ζήτημα ανθρωπιάς.

Προειδοποίησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παίζει, πάλι, με τη φωτιά, τονιζοντας πως «διάβασα τις ενστάσεις της  συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ των «53» και ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω αν έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους και την κρισιμότητα των στιγμών. Αν έχουν αντιληφθεί ότι τα  βόρεια σύνορα έχουν κλείσει». Αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, αν έχουν αντιληφθεί ότι η προτεραιότητα είναι στους πρόσφυγες κι όχι στους μετανάστες τους οποίους τους ταυτίζουν λόγω ιδεοληψίας με τους πρόσφυγες.



Πρόσθεσε επίσης ότι «κυκλοφορούν μόνο στο Σύνταγμα και την Κουμουνδούρου και αγνοούν τι γίνεται στον Πειραιά, στη Χίο, στη Λέσβο. Θέλουν πιο αργές διαδικασίες επαναπροώθησης. Γιατί; Αν οι 14 μέρες γίνουν 114, η Τουρκία θα είναι πιο ασφαλής χώρα;».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης