Συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό την Τετάρτη - Τι θα πει ο Τσίπρας για τους «εγωιστές» αγρότες

Συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό την Τετάρτη - Τι θα πει ο Τσίπρας για τους «εγωιστές» αγρότες

Κρίσιμη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο αυριανό υπουργικό - «Είναι εξαιρετικά εγωιστικό αυτό που κάνουν οι αγρότες, ενώ τους λέμε ελάτε στο διάλογο και δεν έρχονται» είπε την Δευτέρα ανώτατη κυβερνητική πηγή - Δεν αποκλείεται ακόμη και διάγγελμα Τσίπρα - Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ετοιμάζεται νέα πρόταση προς τους αγρότες

Συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό την Τετάρτη - Τι θα πει ο Τσίπρας για τους «εγωιστές» αγρότες
Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο, στις 10:30 το πρωί, το υπουργικό συμβούλιο, εν μέσω πιέσεων τόσο από τους δανειστές, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, όσο και από την κοινωνία -και δη, από τους αγρότες- για τη σχεδιαζόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει ως αντικείμενο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κλείσιμο
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να είναι, στην ουσία, ένα νέο μήνυμα προς τους αγρότες, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να προσέλθουν στο διάλογο με την κυβέρνηση.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες αφού κορυφαία κυβερνητική πηγή, μιλώντας την Δευτέρα στους δημοσιογράφους από την Τεχεράνη όπου βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τους αγρότες ότι αυτό που κάνουν είναι «εξαιρετικά εγωιστικό».

Ο ίδιος ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία που έχουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ξεκαθαρίζοντας στην ουσία ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε φοβάται τις επιπτώσεις από αυτές τις αντιδράσεις. Μάλιστα επέκρινε ευθέως τους αγρότες ότι δεν υπολογίζουν τη συνολική κοινωνική ανάγκη. «Ενώ τους λέμε ελάτε στο διάλογο και δεν έρχονται» είπε ο ίδιος ανώτατος παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου.

Άλλες πηγές αναφέρουν σχετικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διάγγελμα-δήλωση, παρουσιάζοντας τη νέα πρόταση της κυβέρνησης προς τους αγρότες. Άγνωστο είναι αν θα προχωρήσει, τελικά, σε μια τέτοια κίνηση ο κ. Τσίπρας, ωστόσο στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται πώς επεξεργάζονται ήδη αλλαγές στο ύψος των εισφορών για τους αγρότες, ανάλογες με εκείνες που παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τους επιστημονικούς φορείς (μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους).

Στόχος της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η προσέγγιση εκείνων των μπλόκων, τα οποία έχουν εκφράσει πιο μετριοπαθή στάση και φέρονται να τάσσονται κατά της απόφασης του μπλόκου της Νίκαιας για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, την ερχόμενη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, η πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει την Τροχαία ή και τα ΜΑΤ, προκειμένου να ανακόψει την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, υποδηλώνει ενδεχομένως ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ακολουθήσει την τακτική «μαστίγιο και καρότο» για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων του κόσμου της υπαίθρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης