Εκλογές ΝΔ: Με μύδρους κατά Τσίπρα πέφτει η προεκλογική αυλαία

«Το παιδί δεν κάνει», ήταν η απαξιωτική φράση κατά του πρωθυπουργού που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης -«Δεν θα είμαστε το πολιτικό δεκανίκι του κ. Τσίπρα -Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές ΝΔ: Με μύδρους κατά Τσίπρα πέφτει η προεκλογική αυλαία
Με κλιμάκωση των επιθέσεων τους κατά της κυβέρνησης, αλλά και με ανταλλαγή αιχμών ο ένας εναντίον του άλλου, κλείνουν  την τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία τους οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ
που αναμετρώνται στην κάλπη της προσεχούς Κυριακής.

Καθώς όλα δείχνουν ότι νικητής της αναμέτρησης θα αναδειχθεί εκείνος που θα πείσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους ότι θα θέσει νωρίτερα σε τροχιά εξουσίας την αξιωματική αντιπολίτευση, με μπαράζ συνεντεύξεων, ο
Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Κλείσιμο
και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ανεβάζουν τους τόνους και εξαπολύοντας μύδρους κατά του πρωθυπουργού
Αλέξη Τσίπρα αποκλείουν κάθε περιθώριο συνεννόησης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
- ΑΝΕΛ.
 
Χρησιμοποιώντας την απαξιωτική φράση  «το παιδί δεν κάνει», ο κ. Μεϊμαράκης καταλόγισε «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» στον πρωθυπουργό, ενώ σχολίασε ειρωνικά το γεγονός την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας πως χαίρεται να ακούει έναν Μαρξιστή – Λενιστή να κάνει αποκρατικοποιήσεις και υποστηρίζοντας ότι έτσι ο κ. Τσίπρας θα διαρρήξει τη σχέση του με την κοινωνική βάση που τον στήριξε.

Στο στόχαστρο του τέως προέδρου της ΝΔ τέθηκε η προ μηνών συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. «Ξέρετε τι είναι να έχεις όλο αυτό το επενδυτικό κοινό από κάτω και να το χάσεις; Ξέρετε τι ήταν για τη χώρα, τι μεγάλη ευκαιρία ήταν αυτό;

Και να πας να τους λες, ότι “αν έρθετε να κάνετε επενδύσεις, ε, θα δώσετε και κάτι κάτω από το τραπέζι”; Και το έχουμε ξεχάσει και το έχουμε περάσει ντούκου; Είναι αυτό ανικανότητα; Είναι απειρία; Είναι ότι ήταν απροετοίμαστος;», αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Και απαντώντας ο ίδιος πρόσθεσε: «Πάντως σε Ευρωπαίο Πρωθυπουργό και ειδικά Έλληνα, ουδέποτε έχει ποτέ στηθεί με τέτοιο κοινό συνέντευξη. Ουδέποτε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία Τσίπρα και χώρας. Άρα το παιδί δεν κάνει. Δύο φορές του δώσαμε επίπεδο ηγέτη, εθνικού ηγέτη και ο ίδιος απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το ύψος». 

«Το κόστος έχει ονοματεπώνυμο»
Αλλά και ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε εξίσου επιθετικός προ την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι η παρέμβαση στο ασφαλιστικό είναι τόσο σκληρή διότι το 2015 ήταν τραγική χρονιά για την ελληνική οικονομία. «Το κόστος έχει ονοματεπώνυμο. Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Γιάνης Βαρουφάκης», είπε ο κ. Μητσοτάκης και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας. 
«Δεν θα είμαστε το πολιτικό δεκανίκι του κ. Τσίπρα, ο οποίος ζητάει αλά καρτ στήριξη για να συνεχίσει τη καταστροφική πολιτική του», σημείωσε. «Αυτό δεν πρόκειται να το κάνω. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Έχουμε άλλη αντίληψη για τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας». 

Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να ζητήσει εκλογές και ότι ως νέος πρόεδρος θα επιχειρήσει να βάλει πρώτα τάξη στα του οίκου του και να πείσει ότι έχει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης. «Πρώτη μου προτεραιότητα είναι πώς η Νέα Δημοκρατία θα διαμορφώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης για τη χώρα», σημειώνει στις τελευταίες παρεμβάσεις τους. 

Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Νεοδημοκράτες και σε όλες τις Νεοδημοκράτισσες, ασχέτως της προτίμησής τους την πρώτη Κυριακή, να σκεφτούν πάλι ποιος είναι ο καταλληλότερος να ηγηθεί αυτής της παράταξης, να τη ξανακάνει μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές και να κυβερνήσει καλά την επόμενη μέρα. 

Κατά τον κ. Μητσοτάκη είναι ψεύτικος ο διαχωρισμός μεταξύ «ελίτ» και «λαϊκών», που γίνεται από το επιτελείο του ανθυποψηφίου του και υποκρύπτει, όπως αναφέρει, στοιχεία λαϊκισμού. «Με τον κ. Μεϊμαράκη εκλεγόμαστε στη Β’ Αθηνών. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πήρα 95.000 σταυρούς και ο κ. Μεϊμαράκης λίγο παραπάνω από 40.000. Εκλέγομαι και πολιτεύομαι με την ίδια άνεση στην Κηφισιά, στην Αγία Βαρβάρα και στο Περιστέρι. Έχω επιχειρήσει σε όλη την πολιτική μου διαδρομή να είμαι ωφέλιμος για τους πολλούς όχι για τους λίγους», τονίζει. «Θέλω μια Ν.Δ. που να μην αποξενώνει το λαϊκό δεξιό αλλά να μπορεί να προσελκύει και το μετριοπαθή κεντρώο». 

«Τελεία και παύλα» για τη σκληρή λιτότητα
Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι όραμά του αποτελεί «ένα κόμμα που θα αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και θα έχει οργανώσεις παντού. Ένα Κόμμα που θα βασίζεται σε αρχές και διαδικασίες και θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς». Ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην προσπάθεια να τελειώσει η σκληρή λιτότητα. 

«Άλλο η δημοσιονομική πειθαρχία και η ήπια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε και άλλο οι βάναυσες παρεμβάσεις που γίνανε τα προηγούμενα χρόνια. Τελεία και παύλα. Αυτό να το καταλάβουν και οι δανειστές, να το καταλάβει και η Ευρώπη. Και νομίζω, ότι τους το έδωσα πολύ καλά να το καταλάβουν, γι’ αυτό και όπως γράψατε δεν με είχαν και πολύ αρεστό. Τώρα αν κάποιοι άλλοι θέλουν είναι δικαίωμά τους», αναφερόμενος υπαινικτικά στον κ. Μητσοτάκη.
 
Στο ίδιο μοτίβο επιμένει ότι η βασική αλλαγή που θα κάνει ως εκλεγμένος αρχηγός της ΝΔ είναι να ξαναφέρει «τις αρχές και τις διαδικασίες που θα δώσουν ίδιες δυνατότητες σε όλους μας». Γιατί, σημειώνει «εμείς δεν είμαστε το κόμμα μόνον των ιδιοκτητών και των μέσων παραγωγής, είμαστε το κόμμα και του εργαζόμενου και του αγρότη και του ανέργου. Και αυτούς όλους πρέπει να μπορέσουμε να τους αγκαλιάσουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι με συνεργασία  θα λύσουμε τα προβλήματα και όχι με ταξική σύγκρουση και ταξικό πόλεμο». 

Επικαλείται, μάλιστα, το παράδειγμα του ιδρυτή της ΝΔ, λέγοντας ότι «ένα κόμμα το οποίο είχε και την ελίτ μαζί του, κατάφερε ένα γιο δασκάλου απ’ το Κιούπκιοϊ στις Σέρρες, άγνωστο και κόντρα στην ελίτ, να γίνει  Πρωθυπουργός και να γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας που λεγόταν Καραμανλής». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης