Η «Αυγή» στηρίζει Μεϊμαράκη για τις εκλογές στη ΝΔ

Όπως αναφέρεται σε άρθρο, ενδεχόμενη νίκη του «θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση»

Θέση για τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία
πήρε και η Αυγή μέσω άρθρου της Μπέττυς Βακαλοπούλου.

Η αρθρογράφος τάσσεται ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη νίκη του «θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

Όσον αφορά στους τρεις άλλους υποψηφίους για την προεδρία, τους χαρακτηρίζει «οι τρεις σαμουράι και τα "στομωμένα ξίφη" τους».

Χαρακτηρίζει δε τον Κώστα Καραμανλή έναν από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της Ελλάδας. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της «Αυγής» με τίτλο «Οι τέσσερις σαμουράι και η 10η Ιανουαρίου»:

«Λίγα για τους τρεις πρώτους με τη σειρά της πρώτης ψηφοφορίας

Για τον κ. Γεωργιάδη:

Επιθυμία μου να αρχίσω από τα θετικά, ίσως επειδή συγκέντρωσε λιγοστές συγκριτικά ψήφους.
Ξέρει να μιλά ήρεμα, συγκροτημένα, λακωνικά, ακόμα κι αν η υβριστική επωδός κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη είναι ίδια κι απαράλλαχτη με του κ. Τζιτζικώστα και πιο σκληρή από του κ. Κ. Μητσοτάκη.
Έχω αναρωτηθεί, μετά την υπουργοποίηση για να συνεχίσει τον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ, αν, παρά τη συνεχή υπόμνηση ότι «ανήκει στην Άκρα Δεξιά», δεν φαντάστηκε κάποιες στιγμές τον εαυτό του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον κ. Τζιτζικώστα:

Μας «παραμύθιασε» τόσο με το πλούσιο κάθε φορά ακροατήριό του, εντός αλλά κι εκτός Μακεδονίας, όσο και με τις ατάκες για το έργο του που θα επιτελείται εξίσου λαμπρά όσο θα είναι ακόμα περιφερειάρχης. Η τελευταία κάθε φορά επωδός, αντίγραφο πιστό των επαναλαμβανομένων ύβρεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού και των εκκλήσεων διάσωσης της Ελλάδας από την «ανίκανη αριστερή παρένθεση και (προπαντός) από τον Τσίπρα, που μας έριξε στα βράχια».

Για τον κ. Μητσοτάκη:

Λιγότερες ύβρεις στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, περισσότερη έμφαση στις ικανότητές του να εξασφαλίσει μια δημοκρατική, ικανή κι έτοιμη να κυβερνήσει Ν.Δ. Όμως καμιά κριτική για την ενδοτικότητα της τελευταίας δεξιάς κυβέρνησης. Για τον πρόεδρό της που αποφάσισε επιτέλους στον τελευταίο ανασχηματισμό να κάνει υπουργό έναν Μητσοτάκη για να του αναθέσει, κάτω από αλλότριο υπουργικό τίτλο και «ρόλο», κάποια από τα πιο σκληρά, καταστροφικά, αυτοκτονικά μέτρα κατά εργαζομένων. Και που εφάρμοζε πρόθυμα, με την ίδια ηρεμία, το ίδιο ήπιο χαμόγελο των πρόσφατων προεκλογικών εμφανίσεων.
Ώς εδώ με τους τρεις σαμουράι και τα «στομωμένα ξίφη» τους.

Για τον κ. Μεϊμαράκη:

Τον παρακολούθησα ως πρόεδρο της Βουλής, ήταν άψογος, αντικειμενικός, ακούραστος. Διαπίστωσα ότι ακόμα και ύστερα από κοινοβουλευτικά νυχτέρια, προέδρευε εξίσου μελετημένος κι έτοιμος. Θυμάμαι ότι επιδοκίμασα την αντίδρασή του σε κριτική βουλευτή ότι «μεροληπτεί για το κόμμα του». Πώς κατέβηκε από τον προεδρικό θώκο, όχι στο βήμα αλλά στα έδρανα της Ν.Δ., για να δηλώσει ότι ως μέλος της Ν.Δ. είναι όντως «ακλόνητος» (ξεχνώ τη λέξη), αλλά ως πρόεδρος της Βουλής απολύτως αντικειμενικός.
Δυο μόνο φορές τον άκουσα να «στολίζει» πιο ήπια τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη φορά να αποσύρει με καθαρό πολιτικό κριτήριο την σχετική συμπόρευση με τους τρεις.
Τα πρώτα αποτελέσματα τον ευνοούν ουσιαστικά, επειδή δικαιωματικά του αναγνωρίζονται τόσο η θητεία του προέδρου της Βουλής, όσο κι η δεύτερη του προέδρου της Ν.Δ. («προσωρινού» μόνο κατά τον θλιμμένο κ. Σαμαρά).
Αγνοώ το μέγεθος των, υπέρ του, πρωτοβουλιών του κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά χαίρομαι εξίσου για τη συγκεκριμένη επιλογή ενός από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της χώρας μας. Που όταν αποτόλμησε τη δήλωση εκκαθάρισης του Δημοσίου από ανέντιμα προνόμια προς υμετέρους, κλοπές, ρουσφέτια, αισχροκέρδεια, πικράθηκα. Επειδή όσες-οι δουλεύαμε σκληρά για το ΤΕΕ, είχαμε πλήρη γνώση και αποδεικτικά στοιχεία των παραπάνω, στους δικούς μας εκτεταμένους τομείς. Κι άλλο τόσο ξέραμε πόσο είχε καταστεί αδύνατη, προπαντός επί της δεύτερης δεκαετίας του ΠΑΣΟΚ, η αντιμετώπισή τους.
Όντως, εκείνο το σημαντικό έργο εξυγίανσης που θα είχε αποτρέψει έστω εν μέρει την τραγωδία και την αισχρή επιχείρηση καταποντισμού της χώρας μας αποδείχτηκε τόσο απρόσιτο για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του όσο αναγνωρίστηκαν άλλες δημοκρατικές, δίκαιες, έντιμες πρωτοβουλίες του.

Ας μην ξεφύγομε περισσότερο από το θέμα του τίτλου. Κι ας αναμένομε τη νίκη του κ. Μεϊμαράκη, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Κωστας

Παιδια μπλοφα ειναι το λεει για να βγει ο μητσοτακης και να χαιρεται μετα ο μαλακας

@@

πελάτης σου λέει ο Βαγγέλης, έχασε τις προηγούμενες, θα χάσει και τις επόμενες...

@Προβατα....

Ο Κυριάκος πρόεδρος με Άδωνι θα σε γλεντήσει καλά Συριζάκο! Ετοιμάσου

Lefterο

τελικά δεν έχω βγάλει άκρη. Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει . Ποιός απο τους δυο θα αποτελέσει στις κρίσιμες ψηφοφορίες δεκανίκι του Τσίπρα. Θα είναι άραγε ο Μητσοτάκης όταν η διαπραγμάτευση θα έχει ολοκληρωθεί και επισημοποιηθεί απο την Τετράδα , ή θα είναι ο Μεϊμαράκης ; Ο Μητσοτάκης μου φαίνεται πως είναι περισσότερο συμιβαστικός και ενατίον ως πρός ακραίες τροπές του πολιτικο-οικονομικού σκηνικού . Είναι τεχνοκράτης και θα δεχτεί την άποψη της τετράδας , αν αυτή επικρατήσει 100%. Απο την άλλη ο Μεϊμαράκης είναι ο οδηγός του παλαιού και του λαϊκού . Αυτός βλέπω να αντιδρά ως προς μια 100% ξένη απόφαση , και να συμβιβάζεται προς μια συγκάλυψη και ελαστικοποίηση των μέτρων και περικοπών των συντάξεων. Όπως και να χει ανάλογα την τροπή των διαβουλεύσεων με την τετράδα και το ποιός θα επιβάλει την γραμμή του , η εκλογή προέδρου στην ΝΔ θα κρίνει την σταθερότητα του Συριζα και κατ επέκταση του πολιτικού σκηνικού . Πάντως, κάτι μου λέει πως ο Μητσοτάκης θα είναι περισσότερο συμβιβαστικός.

Epwnvmus

Ωωωωωωχ Βαγγελαααα.... Σε φάγανε ρεεεεε!!...

Προβατα....

Και τρωτε ολοι το τυρακι και πεφτετε στη παγιδα.. Ενα μεγαλο μπραβο στην αυγη που καταφερε να σπρωξει τον Κυριακο επιβραβεύοντας τον Βαγγελη... Μεχρι τωρα ο Αλεξης χωρις αντιπαλο... Με τον Κυριακο θα κανει παρτυ!! Χαχαχα

Καλώς το IQ

'Ετσι σου είπαν από το κόμμα ε; Στα γράφουν σε χαρτάκι ή μπορείς να συνθέσεις και πρόταση μόνος σου; Simeco ή Maalox για το σανό.

(0)

Κατσε εξυπνε να δουμε αν η παληοκυβερνηση σας βγαλει τον μηνα, στοκε

Χρήσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ

Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει ποιον υποστηρίζει στις εκλογές της ΝΔ. Έτσι , ξέρουν οι νεοδημοκράτες ποιον να μη ψηφίσουν !

ΕΡΜΗΣ

ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ=ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

Νικος

Ε βεβαια και στο βαθος οικουμενικη Δεν θα σας κανουμε τη διευκολυνση Ψευτες και απατεωνες

ΗΚ

Άρα για να στηρίζει η εφημερίδα του σύριζα το μειμαράκη ξέρουμε τώρα εμείς οι νεοδημοκράτες ποιον πρέπει να ψηφίσουμε. Σου λέει με μειμαράκη η νδ δε θα κερδίσει ποτέ εκλογές.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koumoutsakosss

Ανέφερε πως η τακτική της σιωπηλής και κρυφής διπλωματίας στο θέμα των Ρώσων διπλωματών ακολουθήθηκε και στη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την Αλβανία

7
kouroublis

Αναφερόμενος στο πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να επισκεφτεί τα συγκεκριμένα πέντε νησιά και να ζήσει για δύο τρεις μέρες τον παλμό τους

58