Πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ: Προσλήψεις καθαριστριών και αυξήσεις ορίων ηλικίας

Πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ: Προσλήψεις καθαριστριών και αυξήσεις ορίων ηλικίας

Αυτοδίκαιη απόλυση στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας για όλους στο Δημόσιο - Παρελθόν η 35ετία

Πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ: Προσλήψεις καθαριστριών και αυξήσεις ορίων ηλικίας
Μια ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (μετά από εκείνη της παραμονής των Χριστουγέννων με το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και μία Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου έσπευσαν να προλάβουν να υπογράψουν πριν αλλάξει ο χρόνος, ο πρωθυπουργός και το σύσσωμο υπουργικό συμβούλιο.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς πως θα ανακοινωνόταν έτσι και το όνομα του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (αφού ο διορισμός καθυστερεί επικίνδυνα και οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ως χθες βράδυ πως αιτία είναι ότι «οι υπουργοί λείπουν» λόγω αργιών και δεν μπορούν να μαζευτούν οι υπογραφές), τελικά διαπιστώνεται ο πρωθυπουργός και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν στις 30 Δεκεμβρίου:

- μία ΠΝΠ για να ...επαναπροσληφθούν καθαρίστριες!

Κλείσιμο
- μία Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για να ... απαγορευτούν οι προσλήψεις στο δημόσιο!

Συγκεκριμένα (ξεκινώντας από τα πιο "απλά" και κατανοητά):

1. Στις 30 Δεκεμβρίου υπέγραψαν την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. 51 για «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα». Επικαλούμενη «την ανάγκη περιστολής, λόγω των δημοσιονομι κών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης» αλλά και «τη σχετική πρόταση του Πρωθυπουργού» η κυβέρνηση αποφασίζει ότι «παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της και έως την 31n Δεκεμβρίου 2016» η 33/2006 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, για αναστολή των διορισμών και προσλήψεων στο δημόσιο.

- Στις 30 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και άλλοι 25 υπουργοί υπέγραψαν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία (επανα-) προσλαμβάνονται σχεδόν όλες οι συμβασιούχες καθαρίστριες στο δημόσιο.

Ειδικότερα, η ΠΝΠ ορίζει ότι:

Α) «Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, και των ΟΤΑ, και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις, και όσες πρόκειται να υπογραφούν έως τις 31.12.2015, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και τριάντα

(30) ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Β) «Εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ειδικοτήτων καθαριότητας, για τις οποίες οι φορείς έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις προβλεπόμενες ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων, δύναται να μην υλοποιηθούν μερικώς ή ολικώς, μετά από απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα. Σε περίπτωση που οι φορείς έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην έκδοση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και εφόσον οι παραταθείσες έως 31 Δεκεμβρίου 2016 συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις ή ανάγκες τους, δύνανται να προσλάβουν το προσωπικό που αντιστοιχεί σε αυτές εντός των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού τους. Η πρόσληψη των λοιπών περιλαμβανομένων στους πίνακες κατάταξης πραγματοποιείται μετά την 31η Δεκεμβρίου 2016. Στις περιπτώσεις εκείνες που οι φορείς δεν έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις προβλεπόμενες ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων, αυτές αναστέλλονται εφόσον οι παραταθείσες συμβάσεις καλύπτουν τις οργανικές θέσεις ή ανάγκες τους».

Επειδή όμως οι ΠΝΠ εκδίδονται, εξ ορισμού, μόνον για σπουδαίους και εξαιρετικούς λόγους, η εν λόγω επικαλείται μεταξύ άλλων και «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στον εξορθολογισμό και την παροχή του αναγκαίου χρόνου για την εφαρμογή κρισίμων διατάξεων αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της ΕΡΤ Α.Ε».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης