Κόκκαλης: Προστατεύετε τους παιδόφιλους - Κατριβάνου: Είστε ομοφοβικός

Κόκκαλης: Προστατεύετε τους παιδόφιλους - Κατριβάνου: Είστε ομοφοβικός

«Βαριές» κουβέντες από Βασιλική Κατριβάνου και Βασίλη Κόκκαλη, με αναφορές περί ομοφυλοφιλίας και ομοφοβίας

Κόκκαλης: Προστατεύετε τους παιδόφιλους - Κατριβάνου: Είστε ομοφοβικός
Μια ακόμα σφοδρή πολιτική σύγκρουση, με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ
και
ΑΝΕΛ -που, παρεμπιπτόντως, συγκυβερνούν- πραγματοποιήθηκε στη
Βουλή
Κλείσιμο
, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του συμφώνου συζήτησης και στα ομόφυλα ζευγάρια, που το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου
καταψηφίζει.

Αιτία για το νέο επεισόδιο στάθηκε η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου
, με την οποία ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταργήσει το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τις κυρώσεις για την παρά φύση ασέλγεια και σε ανηλίκους.

Ειδικότερα, η διάταξη του Ποινικού Κώδικα που ζητά να καταργηθεί η κυρία Κατριβάνου αναφέρει: «Άρθρο 347 - Ποινικός Κώδικας - Ασέλγεια παρά φύση1. Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α) με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία· β) από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από δεκαεπτά ετών ή από κερδοσκοπία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος ασκεί την ασέλγεια της παρ. 1 κατ' επάγγελμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος επιφυλάχθηκε για το αν θα κάνει αποδεκτή την τροπολογία, είπε όμως ότι ο ίδιος συμφωνεί με το περιεχόμενό της και πως ούτως ή άλλως εξετάζεται στο πλαίσιο αλλαγών του Ποινικού Κώδικα.

Η αντιπολίτευση εξέφρασε ισχυρές επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα της κατάργησης, ωστόσο η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε, όταν το λόγο έλαβε ο κ. Βασίλης Κόκκαλης των ΑΝΕΛ. «Κυρία Κατριβάνου, δεν γνωρίζετε νομικά. Λέτε για το αρ. 347 ότι δεν συντρέχει λόγος εξειδικευμένης ρύθμισης. Ποιο είναι όμως το προστατευόμενο υλικό; Μήπως συνδέεται με την παιδοφιλία και την πορνογραφία ανηλίκων;» είπε ο κ. Κόκκαλης, για να εισπράξει την αντίδραση της βουλευτού, που, για να υποστηρίξει την τροπολογία της, είπε ότι «αποτελεί αίτημα των ΛΟΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) που έχουν νομική εκπροσώπηση».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ συνέχισε ότι «το άρθρο δεν διώκει την ομοφυλοφιλία, αλλά την εκμετάλλευση ανηλίκων. Ο νομοθέτης διώκει την ασέλγεια σε  ανήλικο μικρότερο από 17 ετών».

Ωστόσο, η κυρία Κατριβάνου συνέχισε να διαμαρτύρεται, με αποτέλεσμα ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, να διαμαρτυρηθεί στο προεδρείο, λέγοντας: «Βάλτε μια τάξη, κύριε πρόεδρε. Μας ζητάτε να μην απευθυνόμαστε σε βουλευτές, αλλά όταν μας αποκαλεί ομοφοβικούς η κυρία Κατριβάνου, το προεδρείο δεν αντιδρά».

«Εγώ σας κατηγορώ; Ο λόγος σας είναι ωμά ομοφοβικός» αντέδρασε και πάλι η κυρία Κατριβάνου, με τον κ. Κόκκαλη να της εξηγεί «το αρ. 347 περιλαμβάνει και την παιδοφιλία. Η κατάργησή του είναι εκτός νομικής και ηθικής πραγματικότητας».

Πάντως, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι αυστηρές αντιδράσεις της κυρίας Κατριβάνου είναι όψιμες, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής απέφυγε να τοποθετηθεί επί των θέσεων των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για σιωπηρή αποδοχή, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κυβερνητικό... σύμφωνο συμβίωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να μην έρθει τώρα. Θα μπορούσαμε να συζητάμε κάτι άλλο σήμερα. Είναι ένα σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι παραπέμπει σε συνέχεια, ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία. Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων» είπε εν συνεχεία ο κ. Κατσίκης, με την κυρία Βασιλική Κατριβάνου και τους υπόλοιπους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος να σιωπούν.

«Πιθανή υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού. Το παιδί δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Δηλώνω την πρόθεσή μου να καταψηφίσω. Οι Έλληνες δεν θα διασπαστούμε. Η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς» κατέληξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ». 

«Λέτε ότι πιστεύετε στην αξία των ανθρώπων» επιχείρησε να απαντήσει ο κ. Σπύρος Λάππας, για να συνεχίσει: «Ποιών ανθρώπων; Όλων; Δεν υπάρχει παρεκτρεπόμενος, εκτός εκείνων που ο νόμος ορίζει» και να διευκρινίσει στο τέλος: «Δεν αντιδικούμε. Θεωρητική συζήτηση κάνουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης