Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 400.000 ψήφισαν για τον νέο πρόεδρο

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 400.000 ψήφισαν για τον νέο πρόεδρο

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή νέου αρχηγού της Ν.Δ. -  Μέχρι και δύο ώρες περίμεναν πολλοί μέχρι να φτάσουν στις κάλπες

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 400.000 ψήφισαν για τον νέο πρόεδρο
Περισσότεροι από 400.000 πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 και έκλεισαν μετά από δύο παρατάσεις στις 21:00, ενώ συνεχίστηκε σε όσα τμήματα υπήρχαν ακόμη ουρές. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις, βέβαια, οι ψηφοφόροι χρειάστηκε να μείνουν στην ουρά για περισσότερες από δύο ώρες, ώστε να ακήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία.

Αχαΐα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Αχαΐα, για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Γιώργος Κακούρης, εκτιμάται ότι σε ολόκληρη την Αχαΐα έχουν ψηφίσει περισσότερα από 9.000 άτομα.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την προσέλευση στα εκλογικά τμήματα που λειτουργούσαν στα διοικητικά όρια του δήμου Πατρέων, ο Γιώργος Κακούρης είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι ψηφοφόροι έφθασαν τους 5.500. Στο μεταξύ, το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η μη λειτουργία του εκλογικού τμήματος στη Δάφνη Καλαβρύτων, διότι σύμφωνα με τον Γ. Κακούρη, δεν προσήλθαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Όμως, όπως πρόσθεσε, όσοι ήθελαν να ψηφίσουν πήγαν στην γειτονική Κλειτορία, που απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα.

Θεσσαλονίκη

Σε περίπου 35.000 υπολογίζονται οι ψηφοφόροι που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. στο νομό Θεσσαλονίκης. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης οι κάλπες έκλεισαν με τελευταίες αυτές στην οδό Προξένου Κορομηλά, όπου υπήρχε προσέλευση μετά και τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί ως τις 8μ.μ.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας ψήφισε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως τα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής και υπογράμμισε πως «σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία».

«Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά. Θέλουμε μια νέα ΝΔ που να συνομιλεί με την κοινωνία» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ανανεωμένη και ενωμένη από την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής.

Ο ίδιος, δε, κάλεσε, μέσω Twitter, τους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν Κυριάκο. Μία περίπου ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να στείλει το δικό του μήνυμα και να τονίσει στους ψηφοφόρους του κόμματος ότι με την ψήφο τους σήμερα παίρνουν τις τύχες της ΝΔ στα χέρια τους.

Σε εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ψήφισε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αύριο «θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί» για τη δημιουργία μιας «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» που θα πάρει σύντομα τις τύχες της χώρας στα χέρια της.

Για μια μεγάλη γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου κόμματος και σχολιάζοντας τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.

Λίγα λεπτά πριν ψηφίσει, στο εκλογικό τμήμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «το βράδυ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» γιατί «ο μεγάλος νικητής είναι η Νέα Δημοκρατία».

Στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ψήφισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας. Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας», δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ.



Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτίριο του Δήμου μαζί με τη σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Ανοιχτό σε όλες τις προβλέψεις το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό λίγο μετά τις 23:00 και όλοι στη ΝΔ ελπίζουν να είναι «καθαρό» ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και ενστάσεις.




Η αποτυχία του Νοεμβρίου έριχνε βαριά τη σκιά της, αλλά η προσέλευση του κόσμου έχει κάνει το κακό προηγούμενο να μοιάζει μακρινό παρελθόν.































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης