Νταβούτογλου: Η Τουρκία στην ΕΕ θα είναι «success story»

Νταβούτογλου: Η Τουρκία στην ΕΕ θα είναι «success story»

«Το γεγονός πως μας καλέσατε σήμερα, δείχνει πως θεωρείτε την Τουρκία μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός



Νταβούτογλου: Η Τουρκία στην ΕΕ θα είναι «success story»
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα του είναι ένα ευρωπαϊκό έθνος με κοινούς στόχους και κοινό μέλλον με αυτό της υπόλοιπης Ευρώπης έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Κυριακή, ο Τούρκος πολιτικός τόνισε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει κοινές γεωπολιτικές προκλήσεις με αυτές της Ευρώπης.
 
Κλείσιμο
«Είναι επιθυμία μας να βρισκόμαστε εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας και είμαστε σίγουροι πως η Τουρκία θα είναι επιτυχία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Στη συνέχεια εκτίμησε πως υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των δύο πλευρών στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και κατά όλων των απειλών.
 
Παράλληλα, ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την πεποίθηση του πως πρέπει να αναβαθμιστεί ο οικονομικός, πολιτικός και ενεργειακός διάλογος μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και πρόσθεσε πως η Σύνοδος πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο.

«Το γεγονός πως μας καλέσατε σήμερα, δείχνει πως θεωρείτε την Τουρκία μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης