Ο Τόσκας λέει πως δεν νομίζει ότι κινδυνεύει η ζωή του Πανούση

Ο Τόσκας λέει πως δεν νομίζει ότι κινδυνεύει η ζωή του Πανούση

Χαρακτηρίζει «εκδοχές» τις καταγγελίες του προκατόχου του, μολονότι ήταν ο ίδιος που τον ρώτησε αν χρειάζεται ενίσχυση της ασφάλειάς του...

Ο Τόσκας λέει πως δεν νομίζει ότι κινδυνεύει η ζωή του Πανούση
Σε άλλο μήκος κύματος, από αυτό των επίσημων ανακοινώσεων της κυβερνητικής πλευράς, που αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα των καταγγελιών Πανούση ότι απειλείται η ζωή του, κινείται με δηλώσεις του ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Με δηλώσεις του για το ζήτημα που προέκυψε, μετά τις αποκαλύψεις του προκατόχου του στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» και τα στοιχεία που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σήμερα το πρωί, ο κ. Τόσκας επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, λέγοντας ότι δεν έχουν φτάσει συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια του.

«Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Με τον κ. Πανούση συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε για κάποιες εκδοχές, αλλά πρόκειται για εκδοχές. Πρέπει να δούμε από πού πήρε τις πληροφορίες και αν είναι μικρής αξιοπιστίας. Πάντως, καλώς έκανε και πήγε στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Τόσκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Βεβαίως, προκαλεί απορία για ποιο λόγο ο κ. Τόσκας, μετά τις καταγγελίες Πανούση στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», επικοινώνησε μαζί του και τον ρώτησε εάν χρειάζεται ενίσχυση της ασφάλειάς του, αφού εκτιμά ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για τη ζωή του κ. Πανούση...

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Γιάννης Πανούσης δεν τον είχε ενημερώσει όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν του είπε τίποτα, όταν αποχώρησε από το υπουργείο. «Αφού τα γνώριζε όλα αυτά, γιατί δεν έκανε τίποτα, όταν ήταν υπουργός;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Τόσκας.
Κλείσιμο

Επίσης, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, παρά τη δημόσια δήλωση Πανούση, ο οποίος υποστήριξε πως, αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα συγκαλυφθεί η υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται πρώην φυλακισμένοι, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και λιμενικοί.

«Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, θα προχωρήσω σε αλλαγές και δεν πρόκειται να δεχθώ παρεμβάσεις στο έργο μου» είπε ο Νίκος Τόσκας.

Για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία απ' όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, ενώ πήρε αποστάσεις από όσα υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, περί υπόγειων διασυνδέσεων Χρυσής Αυγής και ΕΛ.ΑΣ.

«Οι αστυνομικοί δεν ενήργησαν όπως έπρεπε. Υπήρξαν κενά και αδράνεια σε αρκετά σημεία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ της ΧΑ και της αστυνομίας. Οι δύο από τους τέσσερις που αναζητούμε είναι ακροδεξιών αντιλήψεων. Εάν πάντως βρεθεί διασύνδεση, δεν πρόκειται από εμάς να καλυφθεί» σχολίασε σχετικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης