Αλεξιάδης: Κίνητρα σε επιχειρηματίες για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Αλεξιάδης: Κίνητρα σε επιχειρηματίες για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Εκκληση προς τις τράπεζες να μειώσουν τα ποσά που χρεώνουν στους καταναλωτές ως προμήθεια για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές

Αλεξιάδης: Κίνητρα σε επιχειρηματίες για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών
Νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κίνητρα για τους επιχειρηματίες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τις τράπεζες να μειώσουν τα ποσά που χρεώνουν στους καταναλωτές ως προμήθεια για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές.

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι με το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν μπορεί να γίνει, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που βρίσκονται στην «μαύρη λίστα» του Τειρεσία και άρα οι τράπεζες δεν τους προμηθεύουν τα ειδικά μηχανήματα (POS) καθώς επίσης υπάρχει ο κίνδυνος κατάσχεσης των ποσών που θα συγκεντρώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο υπουργός είπε ότι το σχέδιο νόμου θα προβλέπει:
Κλείσιμο

-Εγκατάστασης για όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων – ακόμα και όσων βρίσκονται στον Τειρεσία

-Υποχρεωτική εγκατάσταση εξοπλισμού ηλεκτρονικών συναλλαγών για όσες επιχειρήσεις ανοίγουν εντός του 2016

-Ακατάσχετο από τράπεζες και δημόσιο χρημάτων από ηλεκτρονικές συναλλαγές.

-Τα χρήματα που θα εισπράττουν οι επιχειρήσεις μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών θα πηγαίνουν σε ειδικούς λογαριασμούς ώστε να καλύπτουν τα έξοδά τους επίσης με ηλεκτρονική διαδικασία.  

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών καθώς σημείωσε ότι «Ο ΦΠΑ που εισπράχτηκε από μια επιχείρηση στην Μύκονο στις 25 Αυγούστου ακόμα δεν έχει έρθει στο ΥΠΟΙΚ ενώ αν είχαμε συνδέσει τις ταμειακές μηχανές την επομένη μέρα θα είχε έρθει».

Τέλος, επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει συνολικό φορολογικό νομοσχέδιο με προβλέψεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την μεταφορά των βαρών στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης