Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας και Άδωνις κατά Φίλη για τις δηλώσεις περί γενοκτονίας

Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας και Άδωνις κατά Φίλη για τις δηλώσεις περί γενοκτονίας

«Κύριε Φίλη παραιτηθείτε. Κύριε Τσίπρα διώξτε τον» δηλώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας - Αδύνατον να παραμείνει στη θέση του, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ

Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας και Άδωνις κατά Φίλη για τις δηλώσεις περί γενοκτονίας
Τα πυρά των υποψήφιων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τις προκλητικές δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων.

«Αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Φίλη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ενώ, με απόφασή της, το 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, εικοσιένα χρόνια από τότε ο υπουργός Παιδείας παραμερίζει την απόφαση εκείνη και αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων, υποστηρίζοντας ότι πήρε τη θέση αυτή ως δημοσιογράφος. Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία. Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα Φίλη».

Αποπομπή Φίλη ζήτησαν επίσης οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης.
Κλείσιμο

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζει «θλιβερό» τον υπουργό Παιδείας και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τον αποπέμψει. Παράλληλα ζητά από τον υπουργό Παιδείας να παραιτηθεί για όσα δήλωσε σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων την οποία ουσιαστικά αρνήθηκε.

«Όταν ο θλιβερός κ. Φίλης αντιληφθεί τους αγώνες που δόθηκαν για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ίσως να ξεπεράσει τις εθνικά επικίνδυνες ιδεοληψίες του» αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζει, επίσης, στον υπουργό Παιδείας τη φράση του Χρήστου Γιανναρά σε συγκέντρωση για τη γενοκτονία το 2006: «Το νόημα αυτής εδώ της σύναξης δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία ρεαλιστική πολιτική δέσμευση: ότι θα αποδοκιμάζουμε πάντοτε με την ψήφο μας κάθε πολιτική ηγεσία, οποιασδήποτε επίπλαστης ή πραγματικής ιδεολογικής απόχρωσης, που επιδεικτικά παραγνωρίζει την ευαισθησία του λαού μας για τη Γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού Ελληνισμού».

Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα έχει ως εξής:

«Όταν ο θλιβερός κ. Φίλης αντιληφθεί τους αγώνες που δόθηκαν για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ίσως να ξεπεράσει τις εθνικά επικίνδυνες ιδεοληψίες του.

Περισσότεροι από 350.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν και το επίσημο ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Αν υπουργός αυτής της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης δε σέβεται ούτε τους νεκρούς, ούτε τις αποφάσεις του ίδιου του κράτους του, να του υπενθυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο του 2007 τη γενοκτονία των Ποντίων αναγνώρισε και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

Ο Χρήστος Γιανναράς στις 19 Μαΐου του 2006, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ήταν κεντρικός ομιλητής για τη γενοκτονία. Έχει μια φράση διδακτική για τον κ. Φίλη: ‘Το νόημα αυτής εδώ της σύναξης δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία ρεαλιστική πολιτική δέσμευση: ότι θα αποδοκιμάζουμε πάντοτε με την ψήφο μας κάθε πολιτική ηγεσία, οποιασδήποτε επίπλαστης ή πραγματικής ιδεολογικής απόχρωσης, που επιδεικτικά παραγνωρίζει την ευαισθησία του λαού μας για τη Γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού Ελληνισμού’.

Κύριε Φίλη παραιτηθείτε. Κύριε Τσίπρα διώξτε τον». 

«Είναι αδύνατον ο κ. Φίλης να παραμένει στη θέση του αμφισβητώντας την Ομόφωνη απόφαση της Βουλής για την Γενοκτονία» έγραψε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο Twitter.
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης