Επίθεση Τζιτζικώστα στον Μεϊμαράκη: Προσχηματική η πρόσκληση στη Μαδρίτη

Επίθεση Τζιτζικώστα στον Μεϊμαράκη: Προσχηματική η πρόσκληση στη Μαδρίτη

Κάποιοι επικαλούνται την ενότητα στα λόγια, αλλά δεν την υπηρετούν - Οι συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες πρέπει να σταματήσουν σε αυτό το κόμμα - Δεν αποκλείεται να ορίσω αντιπροέδρους συνυποψηφίους μου εφόσον κερδίσω, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Επίθεση Τζιτζικώστα στον Μεϊμαράκη: Προσχηματική η πρόσκληση στη Μαδρίτη
Καθαρά προσχηματική ήταν η πρόσκληση στους συνυποψηφίους του στη Μαδρίτη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Χαρακτηριστικά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι όσο βρίσκονταν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι τρεις συνυποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, δεν βγήκε ούτε μία κοινή φωτογραφία. Εγώ δεν συνάντησα καν τον κύριο Μεϊμαράκη, είπε, «τον άκουσα μόνο να μιλάει».

Από το 2004 μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων της, αυτό πρέπει να μας λέει κάτι, τόνισε ο κύριος Τζιτζικώστας. 

Κάποιοι επικαλούνται την ενότητα στα λόγια, αλλά δεν την υπηρετούν στις πράξεις, τόνισε.

Κλείσιμο
Με τον κύριο Σαμαρά συγκρούστηκα και πολιτικά, για τον ΕΝΦΙΑ και ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και προσωπικά, οπότε σας λέω ξεκάθαρα, ότι αυτό που βλέπετε, αυτό είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν κρύβετε πίσω του κανένας μηχανισμός και κανένα προσωπο, επισήμανε, αναφερόμενος στις φήμες πως ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει την υποψηφιότητά του.

Θέλω να αφήσω πίσω μας τους διαχωρισμούς στη Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί σήμερα να είμαστε χωρισμένοι σε Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς κλπ, επισήμανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Νέα Δημοκρατία στο ΕΛΚ παρουσίασε μια πολύ κακή εικόνα, που είχε να κάνει με το θέμα του αντιπροέδρου το οποίο χάσαμε γιατί έγινε "προσπάθεια" να εξάγουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα, είπε και τόνισε πως δεν απευθύνει «βέλη» προς τον μεταβατικό πρόεδρο, αλλά αναφέρει την πραγματικότητα και εξηγεί ότι ενώ είχε επιλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση, τελικά ο κύριος Μεϊμαράκης επέλεξε ένα άλλο, την Ντόρα Μπακογιάννη, «προφανώς κατόπιν συμφωνίας πίσω από κλειστές πόρτες».

Τελικά, είπε ο κύριος Τζιτζικώστας, «βάλαμε μπροστά την υποψηφιότητα που επέλεξε ο Μεϊμαράκης, μπλοκάραμε τους Κύπριους και κατόπιν την αποσύραμε λόγω κάκιστων χειρισμών, με αποτέλεσμα ο ελληνισμός, Ελλάδα και Κύπρος να μην έχει αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ, μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

Επιμένοντας ότι ο κύριος Μεϊμαράκης τορπιλίζει την ενότητα του κόμματος, αναρωτήθηκε «γιατί στο δείπνο με τον Ολάντ, ο μεταβατικός πρόεδρος εκπροσωπήθηκε από μία βουλευτή (την Ντόρα Μπακογιάννη) και όχι από τον γραμματέα της ΚΟ, θεσμικά», για να απαντήσει πως «προφανώς ήταν αποτέλεσμα κάποιας συμφωνίας πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτά πρέπει να τελειώσουν».

Παρ' όλα αυτά, ο κύριος Τζιτζικώστας επισήμανε πως εκτιμά τόσο την Ντόρα Μπακογιάννη, που είναι «ικανότατη και όχι τυχαίο στέλεχος» αλλά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον οποίο είπε πως «τον τιμά, γιατί είναι ικανότατο στέλεχος, που υπηρέτησε την παράταξη από πάρα πολλές θέσεις και την επόμενη ημέρα θα συνεργαστούμε χωρίς κανένα πρόβλημα».


«Δεν πιστεύω στις διαρχίες»
Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ούτε από το καταστατικό του κόμματος, ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τον Κανονισμό της Βουλής, επισήμανε ο κύριος Τζιτζικώστας. Μπορώ πολύ καλά, ως εξωκοινοβουλευτικός, να λάβω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να είμαι πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών, τόνισε. 

Δεν μιλάμε για «διαρχία», δεν πιστεύω στις διαρχίες, θα οριστούν δύο αντιπρόεδροι, ένας με την ευθύνη του συντονισμού του κοινοβουλευτικού έργου, και ο άλλος για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Όταν ορίζεις αντιπροέδρους, μπορείς και να τους αλλάξεις, απάντησε ο κύριος Τζιτζικώστας, απαντώντας στο αν θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μια defacto διαρχία. 

Δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα πρόσωπο στο μυαλό μου, για τις θέσεις αυτές, γιατί δεν κάνω υπόγειες συμφωνίες και γιατί την ενότητα του κόμματος θα την εγγυηθώ στην πράξη και άρα μπορεί να ζητήσω στις θέσεις αυτές να τοποθετηθούν κάποιοι από τους συνυποψηφίους μου, επισήμανε ο κύριος Τζιτζικώστας, αποκλείοντας πάντως για τη θέση αυτή τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, ο κύριος Τζιτζικώστας εξέφρασε τη βεβαιότητα και τη «βαθιά του πίστη» πως όχι μόνο θα περάσει στο δεύτερο γύρο, αλλά και θα κερδίσει την προεδρία του κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης