Την παραίτηση του Παρασκευόπουλου ζητάει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την παραίτηση του Παρασκευόπουλου ζητάει ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Δυστυχώς αποδείχτηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι η πρόωρη αποφυλάκιση καταδίκων του ποινικού δικαίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ

Την παραίτηση του Παρασκευόπουλου ζητάει ο Κυρ. Μητσοτάκης
Στον απόηχο της χθεσινής αποκάλυψης ότι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την Τρίτη την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε δήλωση που έκανε σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τα εξής:

«Το δεδομένο ότι διαπράξαντες την ειδεχθή ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί προ ολίγων εβδομάδων εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, εγείρει ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής ευθύνης.

Κλείσιμο
Στη σχετική συζήτηση στη Βουλή είχαμε αναδείξει τα προβλήματα των ευεργετικών προς τους εγκληματίες διατάξεων του νόμου εστιάζοντας στους ισοβίτες τρομοκράτες και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού. Δυστυχώς αποδείχτηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι η πρόωρη αποφυλάκιση καταδίκων του ποινικού δικαίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αν δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου οι εγκληματίες θα ήταν ακόμη στη φυλακή και το έγκλημα δεν θα είχε διαπραχθεί.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος  Παρασκευόπουλος οφείλει να παραιτηθεί αμέσως και η Κυβέρνηση να καταργήσει το σχετικό νόμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης