Εγκλημα στην 'Υδρα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ζευγαριού των Γεωργιανών

Εγκλημα στην 'Υδρα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ζευγαριού των Γεωργιανών

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία με την οποία αποδίδονται αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Εγκλημα στην 'Υδρα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ζευγαριού των Γεωργιανών
Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ζευγαριού Γεωργιανών, που εμπλέκεται στην υπόθεση της ληστείας σε κατοικία της Ύδρας, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής,  που είχε το τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 67χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας.
           
Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας.
Μάλιστα, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, επισήμανε  ότι έχει στενέψει πολύ ο κλοιός γύρω από το ζευγάρι των Γεωργιανών που πρόλαβε να διαφύγει με θαλάσσιο ταξί αμέσως μετά τη ληστεία μετά φόνου και εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.
           
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛΑΣ, το επίμαχο ζευγάρι των Γεωργιανών   έχει μαζί του τα χρήματα της ληστείας, αλλά και τα κοσμήματα που πήρε η συμμορία των Γεωργιανών από την οικία του 67χρονου.

Οι επτά Γεωργιανοί που έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά, είναι ηλικίας από 27  έως και 42 ετών.

Κλείσιμο
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία με την οποία αποδίδονται αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία διεξάγεται σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ύδρας,  τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του ζεύγους, και με τη χρήση βίας, τους ακινητοποίησαν, τους έδεσαν και τους φίμωσαν.

Στη συνέχεια, ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι πέντε από τους  συλληφθέντες, αμέσως μετά από τη ληστεία, έφυγαν με μισθωμένο ταχύπλοο σκάφος, με προορισμό την Αίγινα, ενώ τα δύο άτομα που αναζητούνται, αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο για την Βάρκιζα, έχοντας μαζί τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ,  τα χρήματα και τα κλοπιμαία.
           
Προηγουμένως, οι συλληφθέντες, πριν αποχωρήσουν από το σπίτι εξανάγκασαν την 58χρονη να πιεί υγρό άγνωστης χημικής σύστασης, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει ζάλη από την οποία συνήλθε  λίγες ώρες αργότερα. Με το που συνήλθε  κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του άτυχου 67χρονου   οφείλεται σε ασφυξία. Συγκεκριμένα, οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.

Σήμερα, το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για την ληστεία στην Ύδρα, ενώ κατά την προσαγωγή τους επιτέθηκαν φραστικά κατά δημοσιογράφων.
           
Οι συλληφθέντες   πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι επτά αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση λέγοντας ότι στο νησί είχαν πάει διακοπές.

Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία για τους συλληφθέντες έχει συμπεριληφθεί ένα cd που πιθανόν δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην επίμαχη οικία.

Τέλος, φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης