Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας έπαιξε κι έχασε

Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας έπαιξε κι έχασε

Πηγές του γερμανικού δικτύου ZDF υποστηρίζουν ότι στο χθεσινό Eurogroup o Γιάνης Βαρουφάκης, διεμήνυσε τους εταίρους του ότι η ελληνική πλευρά σκέφτεται είτε να αποσύρει το δημοψήφισμα της Κυριακής είτε να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα 

Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας έπαιξε κι έχασε
Ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε κι έχασε, σχολιάζει σήμερα ο γερμανικός Τύπος αποτιμώντας το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων Αθηνών και πιστωτών. Η Ελλάδα όπως η Αφρική, αναφέρουν πολλά γερμανικά δημοσιεύματα, έγινε η πρώτη χώρα του δυτικού κόσμου που δεν κατάφερε να αποπληρώσει εγκαίρως το ΔΝΤ. Την ίδια ώρα, πηγές του γερμανικού δικτύου ZDF υποστηρίζουν ότι στο χθεσινό Eurogroup o Γιάνης Βαρουφάκης, διεμήνυσε τους εταίρους του ότι η ελληνική πλευρά σκέφτεται είτε να αποσύρει το δημοψήφισμα της Κυριακής είτε να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα. 
 
ZDF 
Eπικαλούμενο έγκυρες πηγές που δεν κατονομάζει, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF υποστηρίζει ότι στο χθεσινό Eurogroup ο Έληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους εταίρους του ότι η Αθήνα σκέφτεται είτε να αποσύρει το δημοψήφισμα, είτε να ζητήσει από τους Έλληνες να ψηφίσουν «ναι» με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα. 
Κλείσιμο

Die Welt

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Δύσης που δεν πληρώνει εγκαίρως το ΔΝΤ. Αυτό έχει ξαναγίνει στη Ζιμπάμπουε και το Σουδάν, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt». 
Σε άλλο άρθρο της, η εφημερίδα κάνει λόγο για παιχνίδι τζόγου από την πλευρά των Αθηνών, από την αρχή των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της, το οποίο όμως δεν είχε γι΄αυτήν καλό αποτέλεσμα. «Έως το τέλος, η Αθήνα έπαιξε πόκερ για να επιτύχει μία συμφωνία για την επίλυση της κρίσης χρέους. Έπαιξε κι έχασε», σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει: «Τώρα κάνει την τελευταία της κίνηση θέτοντας το δημοψήφισμα υπό αμφισβήτηση». 
 
Focus 
Χιλιάδες ήταν οι Έλληνες που πλημμύρισαν χθες την Αθήνα φωνάζοντας «ναι» στην Ευρώπη, «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Έρχεται το τέλος του Τσίπρα; διερωτάται το γερμανικό περιοδικό «Focus», επισημαίνοντας ότι η δυναμική παρουσία των Ελλήνων στη χθεσινή διαδήλωση δείχνει ότι ο ελληνικός λαός ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παραιτηθεί.    
Handelsblatt
Ούτε ένα σεντ για το ΔΝΤ, αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σχολιάζοντας πως χθες η Αθήνα δεν κατάφερε να αποπληρώσει έγκαιρα το ΔΝΤ . Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει στη «μαύρη ήπειρο», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. 

Bild
Το ζιγκ ζαγκ της ελληνικής κυβέρνησης, γράφει η γερμανική εφημερίδα σχολιάζοντας τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. «Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν προς η Ελλάδα χορεύει προς το ναυάγιο», υποστηρίζει η εφημερίδα Bild.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης