Πρωτοσέλιδα-σοκ - Το CNN μέτρησε αντίστροφα για την ελληνική χρεοκοπία!

Πρωτοσέλιδα-σοκ - Το CNN μέτρησε αντίστροφα για την ελληνική χρεοκοπία!

BBC: Τι είναι χειρότερο; Που δεν πληρώνουν το ΔΝΤ ή που δεν έχουν πρόγραμμα διάσωσης; - Le Monde: Η  Ελλάδα βυθίζεται περισσότερο στην κρίση




Πρωτοσέλιδα-σοκ - Το CNN μέτρησε αντίστροφα για την ελληνική χρεοκοπία!
Σε ζωντανή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η μεγαλειώδης συγκέντρωση περισσότερων από 20.000 ανθρώπων, που φώναξαν «Μένουμε Ευρώπη», το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδιδε κανονικά το πρόγραμμά του και, παράλληλα, μετρούσε αντίστροφα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας!




Κλείσιμο
Τυπικά, ο χρόνος έληξε για την Ελλάδα στη 01:00 τα ξημερώματα, καθώς και το πρόγραμμα διάσωσης του ESM ολοκληρώθηκε, χωρίς να υπάρχει συμφωνία ανανέωσής του, εκείνη την ώρα, αλλά και η πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, την οποία φυσικά η Ελλάδα δεν έκανε -και θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Προφανώς, το ενδιαφέρον των ξένων media για τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι γνωστό, αλλά το να μετράει αντίστροφα ένα τόσο μεγάλο κανάλι, όπως το CNN, είναι ασφαλώς ασυνήθιστο...

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ




Τα ξένα media
«Η Ελλάδα είναι η πρώτη αναπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε δάνειο στο Διεθνές Νομισματικό Tαμείο» μετέδωσε στη 01.00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ο Guardian.

«Ιστορική στιγμή: η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ» γράφει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, συμπληρώνοντας: «Αυτό ήταν. Δεν δόθηκε επιπλέον περίοδος χάριτος. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει μόλις εισέλθει σε μια νέα φάση».

«Είναι η πιο θλιβερή ημέρα στην Ευρώπη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Guardian, Ian Traynor.

Το πρωτοσέλιδο του Guardian αναφέρει σαν τίτλο: «Η Ελλάδα αφέθηκε να βυθίζεται στο χρέος για δεκαετίες».



«Τι είναι χειρότερο;» αναρωτιέται ο Chris Morris, ανταποκριτής του BBC: «1) Ότι δεν πληρώνουν το ΔΝΤ ή 2) Πού δεν έχουν πρόγραμμα διάσωσης; Το 1) είναι ενοχλητικό, το 2) θα μπορούσε να είναι απειλητικό»

«Η Ελλάδα έγινε το πρώτο αναπτυγμένο έθνος που χρεοκόπησε στις διεθνείς υποχρεώσεις του» μετέδωσε το Russia Today.



Το Sky News μετέδωσε: «Η προθεσμία για την πληρωμή του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας έχει επισήμως λήξει και η χώρα βρίσκεται πλέον εκπρόθεσμη στο διεθνές δάνειό της».

«Ελληνική κρίση: Το ΔΝΤ πιέστηκε από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί -και τώρα ταπεινώνεται» γράφει ο Ιndependent.

«Ο Βαρουφάκης κερδίζει μια θέση στην ιστορία της Αριστεράς ως ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σε πέντε μήνες την πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενη χώρα της ΕΕ την έριξε στο καλάθι των αχρήστων, αθετώντας την πληρωμή προς το ΔΝΤ» αναφέρει ο Simon Nixon, δημοσιογράφος της Wall Street Journal.

Η Huffington Post έγραψε online: «Η Ελλάδα πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ, καθώς η προθεσμία για το χρέος εξέπνευσε» και το συνόδευσε με μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να χαιρετά, μπαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η πρώτη αθέτηση πληρωμής για την Ελλάδα χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ., όταν 13 πόλεις-κράτη απέτυχαν να εξοφλήσουν το χρέος για το Ναό της Δήλου» αναφέρει το αμερικάνικο PBS NewsHour.

«Η μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ είναι καθυστέρηση και δεν μεταφράζεται σε χρεοκοπία για την Ελλάδα» έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος της Corriere della Sera, Φαμπρίτσιο Γκορία.

Για «D-Day» έκανε λόγο, μέσω Twitter, ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ.

Οι Financial Times έγραψαν: «Η Ελλάδα παραμένει κοντά στην έξοδο από το ευρώ».

«Η Ελλάδα και ακόμη δύο άλλες χώρες έχουν καθυστερήσει πληρωμή δόσης προς το ΔΝΤ: το Σουδάν (1984) και η Ζιμπάμπουε (2001)» αναδημοσιεύει από το Twitter το CNBC.

«Η Ελλάδα αθέτησε επίσημα την πληρωμή για το χρέος της προς το ΔΝΤ, ενώ διολισθαίνει βαθύτερα στην κρίση» μετέδωσε το NBC.

Και ο γερμανικός Τύπος αποτυπώνει τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα. «Bild», «Die Zeit», «Handelsblatt» είναι λίγα μόνο από τα πρωτοσέλιδα που μιλούν για την κρίση. Για το ελληνικό δράμα, γράφει η «Bild» και καταγράφει πώς το πόκερ του Τσίπρα έφερε τη χρεοκοπία.

Στη «σκιά» της πτώχευσης, η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τους πολίτες, σχολιάζει η Handelsblatt.  







Και ο Γαλλικός Τύπος από την πλευρά του αναφέρεται στις εξελίξεις στη χώρα μας με τη «Le Monde» να σχολιάζει πως η «Ελλάδα βυθίζεται περισσότερο στην κρίση» κάνοντας παράλληλα αναφορά στη μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ από την Ελλάδα. Η «Figaro» με πρώτο της θέμα το σημερινό κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα παραθέτει τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων που κάνουν λόγο ακόμη και για «κούρεμα» των καταθέσεων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης