Σε Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Σαπέν τηλεφώνησε ο Τζακ Λιου

Σε Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Σαπέν τηλεφώνησε ο Τζακ Λιου

Τους ζήτησε λύση με την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει συζήτηση για ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους

Σε Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Σαπέν τηλεφώνησε ο Τζακ Λιου
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό και τον γάλλο ομόλογό του είχε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, την Κυριακή.

Ο κύριος Λιου στις συνομιλίες του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν, ζήτησε μια λύση, που θα περιλαμβάνει συζήτηση για ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου επικοινώνησε τηλεφωνικά ξεχωριστά με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στις συνομιλίες του, ο υπουργός Λιου παρατήρησε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και υπογράμμισαν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας της Ελλάδας και των πιστωτών να βρουν μία βιώσιμη λύση που θέτει την Ελλάδα σε ένα μονοπάτι προς τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη ενός της Ευρωζώνης.

Παρατήρησε, ότι είναι σημαντικό για όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να βρουν μία λύση, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης μίας πιθανής ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα, κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας. Ο υπουργός Λιου τόνισε την αναγκαιότητα η Ελλάδα να υιοθετήσει δύσκολα μέτρα ώστε να φτάσει σε ένα πραγματικό συμβιβασμό με τους πιστωτές. Την ίδια ώρα, επισήμανε την σημασία να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα βήματα ώστε να διατηρηθεί οικονομική σταθερότητα μέχρι το δημοψήφισμα. Ο υπουργός Λιου θα παραμείνει σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης