Μέχρι 5 Ιουνίου όλα τα διαθέσιμα του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος

Μέχρι 5 Ιουνίου όλα τα διαθέσιμα του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος

Απώτατο όριο για την εξαιρετικά επείγουσα μεταφορά των υπολοίπων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορέων του Δημοσίου η 5η Ιουνίου, δηλαδή η μέρα πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ - Δείτε τον κατάλογο με τους 1.193 φορείς που υποχρεούνται να... παραδώσουν τα ρέστα τους

Μέχρι 5 Ιουνίου όλα τα διαθέσιμα του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος
Την εξαιρετικά επείγουσα μεταφορά των υπολοίπων συνολικά 1.193 τραπεζικών λογαριασμών φορέων του Δημοσίου στον κεντρικό τραπεζικό λογαριασμό του κράτους μέχρι τις 5 Ιουνίου, ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ, ζητά με σημερινή του απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με την αρ.Πρ. 2/35481/ΔΛΔ απόφαση του κ. Μάρδα με την επισήμανση, «Εξαιρετικώς Επείγουσα με Επίδοση», και θέμα, «Μεταφορά υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 και κλείσιμο λογαριασμών που τηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες», αποφασίστηκε «η μεταφορά των τυχόν πιστωτικών υπολοίπων, λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό Νο 200 ‘Ε.Δ-Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμός Νο 200543’Μεταφορά από διάφορους Λογαριασμούς’, ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος-Κεντρικό Κατάστημα».

Ειδικότερα, η απόφαση αυτή αφορά σε 1.039 λογαριασμούς, που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank. Όπως ορίζεται, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑΕσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».


Για λογαριασμούς «αδρανείς» και «ξεχασμένους» μιλούν στο ΥΠΟΙΚ
Κλείσιμο
Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μάρδα η απόφαση αφορά λογαριασμούς με υπόλοιπο ως 99,99 ευρώ, ουσιαστικά δηλαδή «ξεχασμένους» ή αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς φορέων του Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών «σχετικά με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, με θέμα «Μεταφορά υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 και κλείσιμο λογαριασμών που τηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες, διευκρινίζονται τα εξής, αν και αναφέρονται με λεπτομέρειες και σαφήνεια στην απόφαση:
Πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ. Δηλαδή πρόκειται στην ουσία για αδρανείς λογαριασμούς που στο σύνολο τους για τους 1039 φορείς δεν ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Επίσης όπως αναγράφεται στην απόφαση αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009. Επισημαίνεται τέλος ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν εκδοθεί στο παρελθόν, τις προηγούμενες χρονιές, για περίπου άλλους 2000 φορείς του Δημοσίου».


Διαβάστε την απόφαση για την μεταφορά των υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου νούμερο 200:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης