Λίστα... υποχωρήσεων από την Αθήνα για να βρεθεί συμβιβασμός

Λίστα... υποχωρήσεων από την Αθήνα για να βρεθεί συμβιβασμός

«Παγώνει» η αύξηση του κατώτατου μισθού, «stop» στις πρόωρες συντάξεις και φόρος πολυτελείας για ταξίδια στα νησιά

Λίστα... υποχωρήσεων από την Αθήνα για να βρεθεί συμβιβασμός
H μυστική λίστα του Τσίπρα, είναι το τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Bild» με την οποία αποκαλύπτεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μία νέα λίστα με μεταρρυθμίσεις που προορίζεται για τους πιστωτές της προκειμένου να αποφύγει την ολοκληρωτική χρεοκοπία.

Από οικονομικής πλευράς, η Ελλάδα είναι πνιγμένη μέχρι το λαιμό, σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας καλώντας τους αναγνώστες της να διαβάσουν τη νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να αποφύγει έστω και την ύστατη στιγμή την χρεοκοπία.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild» που επικαλείται ελληνικές κυβερνητικές πηγές, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες θα συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup και μέσα στις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, θα υπάρξει μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν τα νέα σημεία της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα.  

Κλείσιμο
Τα σημεία της νέας λίστας, σύμφωνα με την «Bild», είναι:

1. Αύξηση του κατώτατου μισθού, μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα έχει μειωθεί από τα 751 στα 580 ευρώ το μήνα.

2. Νέος φόρος πολυτελείας για πολυτελή ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Ο φόρος αυτός θα πρέπει να αντικαταστήσει την αύξηση του ΦΠΑ και θα καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες.

3. Οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν. Μέχρι τώρα είχαν μειωθεί έως και 56% μόνο οι κανονικές συντάξεις.

4. Θα πρέπει να σταματήσει η πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας κάνει επίσης λόγο για «τρελό πόκερ» της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις.

"Τις τελευταίες ημέρες, όπως εξάλλου και τους τελευταίους μήνες, συνεχίζεται το τρελό πόκερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών με την ελληνική κυβέρνηση να μην παρουσιάζει καμία λίστα με μεταρρυθμίσεις, ακόμα και όταν υπήρχαν πληροφορίες ότι κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας, θα μπορούσε η υπάρχουσα λίστα να γίνει αποδεκτή από τους δανειστές. Όμως, η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις είναι η προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης που θα ενισχύσει με δισεκατομμύρια ευρώ τους Ελληνας και θα τους σώσει από τη χρεοκοπία" σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Και προσθέτει: "Από τη Ρίγα της Λετονίας, ο αμφιλεγόμενος Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, δέχτηκε σκληρή κριτική από τους Ευρωπαίους εταίρους του. Με τους ομολόγους του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες στην Ελλάδα περί αντικατάστασής του".   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης