Bloomberg: Η Μέρκελ αναμένει μακρές διαπραγματεύσεις με την Αθήνα μέχρι το Μάιο

Bloomberg: Η Μέρκελ αναμένει μακρές διαπραγματεύσεις με την Αθήνα μέχρι το Μάιο

Είναι διατεθειμένη να περιμένει μέχρι να τελειώσουν τα χρήματα για την Ελλάδα, για να μπορεί η Γερμανία να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση

Bloomberg: Η Μέρκελ αναμένει μακρές διαπραγματεύσεις με την Αθήνα μέχρι το Μάιο
Η Γερμανίδα καγκελάριος περιμένει πως οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα διαρκέσουν μήνες, μέχρι να τελειώσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η χώρα «ξεμείνει από χρήματα», αποκάλυψε την Τρίτη άτομο από το περιβάλλον της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Λίγη ώρα αφότου η κυρία Μέρκελ τόνισε από το Βερολίνο ότι περιμένει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να τοποθετηθεί και η ίδια, πηγή από τη Γερμανία είπε πως η κυρία Μέρκελ δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, επειδή έχει αποθέματα που μπορούν να την «κρατήσουν» άλλους λίγους μήνες, ίσως μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο και όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Γερμανία «είναι προετοιμασμένη να παίξει ένα παιχνίδι αναμονής» μέχρι τότε.

Κλείσιμο
Το δημοσίευμα τονίζει ακόμη πως τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών της Γερμανίδας Καγκελάριου είναι αισθητά μειωμένα, καθώς ετοιμάζεται για τοπικές εκλογές στο Αμβούργο τον Φεβρουάριο και τη Βρέμη τον Μάιο, όπου απειλείται από την αυξημένη δημοσκοπική απόδοση του Αντιευρωπαϊκού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία». 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Μέρκελ μπορεί να περιμένει άλλους λίγους μήνες, μέχρι το σημείο που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης για να μπορεί η Γερμανία με τον τρόπο αυτό να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση.

Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο, ο οποίος μιλάει στο πρακτορείο, η Μέρκελ, η οποία περιμένει να δει τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνει μια «σκληρή προσέγγιση» με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, προκειμένου να αποφύγει να «συρθεί σε μια μονομαχία μαζί του».



Σε δηλώσεις της την Τρίτη από το Βερολίνο η κυρία Μέρκελ ανακοίνωσε, πάντως, πως δεν θέλει να σχολιάσει «μεμονωμένα» όλες τις «λεπτομέρειες που διαδίδονται» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας απέφυγε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ζητά πλέον διαγραφή αλλά ανταλλαγή του ελληνικού χρέους και είπε απλά πως «είναι παραπάνω από κατανοητό» ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επεξεργάζεται ακόμη τις θέσεις της.

«Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη πάνω τις θέσεις της, κάτι που είναι παραπάνω από κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς πόσες λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Reuters, τονίζοντας πως περιμένει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να πάρει και η ίδια θέση στο θέμα.

Βερολίνο και Ελλάδα αποκαλύπτουν το χρονολόγιο για τους επόμενους πέντε μήνες 

Φαίνεται, πάντως, πως το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων που παρουσιάζει το Bloomberg, επικαλούμενο Γερμανικές πηγές, συμπίπτει με εκείνο της ελληνικής πλευράς, όπως παρουσιάστηκε από τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ιταλική La Stampa και όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αλεσάντρο Μπαρμπέρα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η χώρα είναι διατεθειμένη να συζητήσει στόχους για το έλλειμμα και είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις.

Όπως αναφέρει ο Μπαρμπέρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως η ελληνική πλευρά ζητά τέσσερις με έξι εβδομάδες για το κυβερνητικό πρόγραμμα και έπειτα θα σημειωθεί μία «συμφωνία-γέφυρα» μέχρι τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης