Αθανασίου προς Λαγκάρντ: Θέλουμε στοιχεία για τις απειλές

Αθανασίου προς Λαγκάρντ: Θέλουμε στοιχεία για τις απειλές

Με επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά από την διευθύντρια του ΔΝΤ διευκρινίσεις για τις καταγγελίες της - Εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν προκαταρκτική έρευνα - Σκοπός να ερευνηθεί άμεσα και αποτελεσματικά η υπόθεση από την ελληνική Δικαιοσύνη

Αθανασίου προς Λαγκάρντ: Θέλουμε στοιχεία για τις απειλές
Ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε επιστολή στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
 
Ο κ. Αθανασίου ζήτησε πρόσθετα στοιχεία  από την κυρία Λαγκάρντ  προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες. 

Τις προηγούμενες ημέρες, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στους Financial Times: «Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του ο ναυτιλιακός τομέας. Οι άλλοι; Δεν νομίζω».

Κλείσιμο

Στα χέρια των εισαγγελέων περνούν οι απειλές κατά Λαγκάρντ και Τσίπρα
Υψηλά κλιμάκια των εισαγγελικών αρχών εξετάζουν το ενδεχόμενο εάν θα διατάξουν την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές, που όπως είπε, δέχθηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, αλλά και για τις ανάλογες απειλές που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με όσα ο ίδιος κατήγγειλε.

Μετά την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης  Χαράλαμπου  Αθανασίου προς   την κυρία Λαγκάρντ με την οποία ζητεί  περισσότερες πληροφορίες για το επίμαχο θέμα, η υπόθεση πέρασε πλέον στα χέρια των εισαγγελικών αρχών.

Ειδικότερά, οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο  εάν θα διατάξουν προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της κυρίας Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όσο και για τις ανάλογες απειλές, που όπως κατήγγειλε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκριμένα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για ανάλογες απειλές που δέχτηκε και εκείνος.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει κινηθεί δικαστική έρευνα, η οποία προφανώς μετά την απάντηση της κυρίας Λαγκάρντ θα ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να κληθεί και εκείνος να δώσει στοιχεία  στις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης  με την επιστολή του ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ περισσότερα  στοιχεία  προκειμένου οι ελληνικές αρχές να μπορούν να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης