Γιατί πολώνει το κλίμα ο Βενιζέλος;

Γιατί πολώνει το κλίμα ο Βενιζέλος;

Το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ούτε "τσόντα", ούτε ουρά, δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Γιατί πολώνει το κλίμα ο Βενιζέλος;
Πολώνει το προεκλογικό κλίμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός του να ανεβάσει τα ποσοστά της Ελιάς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιμένει να θέτει διλήμματα στο εκλογικό σώμα, συνδέοντας ευθέως την επίδοση της Ελιάς στις ευρωεκλογές με την κυβερνητική σταθερότητα, η οποία, όπως υποστηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, θα διαταραχθεί εφόσον βγει αποδυναμωμένο από τις κάλπες το ΠΑΣΟΚ.

Αν και αποκλείουν αποχώρηση του κόμματός τους από την κυβέρνηση, υποστηρίζουν ότι, σε ένα ενδεχόμενο εκλογικής καθίζησης της Ελιάς, «οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες». Και αυτή την έννοια, δίνουν στις επισημάνσεις του κ. Βενιζέλου, ότι η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ αποτελούν «πυλώνα σταθερότητας» και «δεν είναι ούτε "τσόντα" ούτε ουρά, δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά». 

«Το στοίχημα αυτών των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών που θα έχουμε στις 18 και 25 Μαΐου, είναι, κατά βάθος, η κυβερνητική σταθερότητα αλλά και ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας που βαδίζει στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Κλείσιμο

«Και θα ήταν πραγματικά κρίμα, τώρα που αρχίσαμε την έξοδο, αυτό να διασαλευθεί, να τεθεί υπό αμφισβήτηση, για λόγους αμιγώς πολιτικούς» υποστηρίζοντας ότι «η στρατηγική της εφόδου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, απέτυχε» και άρα, κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «δεν πάμε σε εκλογές-δημοψήφισμα».

Απευθύνοντας, τέλος, έμμεσο κάλεσμα στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν είναι σωστό και λογικό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, τώρα που η χώρα έχει αρχίσει την έξοδο από την κρίση. Άρα, εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης