Αναστασιάδης: Ανεύθυνο το δημοσίευμα περί εκροών

Αναστασιάδης: Ανεύθυνο το δημοσίευμα περί εκροών

Περίεργες εκταμιεύσεις πελατών του δικηγορικού γραφείου Αναστασιάδη πριν το «κούρεμα», σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Χαραυγή»

Αναστασιάδης: Ανεύθυνο το δημοσίευμα περί εκροών
Απάντηση σε δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Χαραυγή» έδωσε την Κυριακή το δικηγορικό γραφείο «Νίκου Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι» σε σχέση με εκροή 24,5 εκατ. ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας Mabor την οποία εκπροσωπεί, λίγες μέρες πριν το «κούρεμα» καταθέσεων τον Μάρτιο του 2013.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο, το οποίο διαχειρίζονται οι κόρες του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, η εταιρεία Mabor που είναι ξένων συμφερόντων, διακίνησε κατά την περίοδο από 27/04/12 μέχρι και την πρώτη απόφαση του EUROGROUP στις 15/03/13τα ακόλουθα ποσά:

·Εισροές από εξωτερικό Δολάρια ΗΠΑ 94.203.000

·Εκροές προς εξωτερικό Δολάρια ΗΠΑ 92.007.000

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο έμειναν στη Κύπρο 2.198.840 δολάρια τα οποία «κουρεύτηκαν». Σημειώνεται ότι οι εισροές και εκροές κεφαλαίων στην Κύπρο από τη Mabor εμπίπτουν στη συνήθη πρακτική της εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επιλεκτικά η εφημερίδα που είναι δημοσιογραφικό όργανο του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε μόνο στις εκροές και όχι στις εισροές.
Κλείσιμο

Απάντηση έδωσε και ο ίδιος ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος σημείωσε ότι έχει αποχωρήσει από το δικηγορικό γραφείο με την εκλογή του στη Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει πως οι ανεύθυνοι ισχυρισμοί της εφημερίδας «πλήττουν καίρια και αναίτια τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανόρθωση της οικονομίας από την ολική καταστροφή που την είχε οδηγήσει η προηγούμενη διακυβέρνηση».

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «οι διευκρινίσεις που έχει δώσει το δικηγορικό γραφείο στο οποίο ήμουν μέτοχος μέχρι τη 1η Μαρτίου 2013 μιλούν αφ’ εαυτές. Απολύτως καμία ασυνήθης διακίνηση χρημάτων υπήρξε πριν από την απόφαση για κούρεμα προς όφελος οποιασδήποτε εταιρείας που εξυπηρετείται από το πρώην γραφείο μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης