Στουρνάρας: «Η Ελλάδα πραγματοποίησε άθλο άνευ προηγουμένου»

Στουρνάρας: «Η Ελλάδα πραγματοποίησε άθλο άνευ προηγουμένου»

«Το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός 

Στουρνάρας: «Η Ελλάδα πραγματοποίησε άθλο άνευ προηγουμένου»
Ως «άθλο άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι «η περίοδος της εσωστρέφειας κλείνει τον κύκλο της… Ξεπεράστηκαν όσοι επένδυσαν στην καταστροφή και τον φόβο. Κέρδισε η κοινή λογική και ευρωπαϊκή προσέγγιση».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση φάνηκε συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για μη λήψη νέων μέτρων λιτότητας, για πρόσβαση στις αγορές, για διανομή μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς ομάδες κ.α.

Εξήγησε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα άνοιξε την πόρτα της επιτυχούς διαπραγμάτευσης με την τρόικα» ενώ υπενθύμισε πως «Η τρόικα θεωρούσε ότι για το 2014 θα απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα 2,4 δις ευρώ. Σήμερα έχει αναθεωρήσει».

Απαρίθμησε τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας όπως  η εξάλειψη των δίδυμων ελλειμμάτων, την μείωση των σπρέντς αλλά και τις δεκάδες διαρθρωτικές αλλαγές.

Είπε ότι παρατηρείται σημαντική αποκλιμάκωση της ύφεσης ενώ εκτίμησε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας.
Κλείσιμο

Χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία» την «εξαιρετικά» επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 2 συστημικών τραπεζών – Πειραιώς και Alpha bank -  ενώ ευχήθηκε να παραμείνουν στο ΤΧΣ τα 11 δισ. ευρώ ώστε το επόμενο διάστημα να ελαφρύνουν το δημόσιο χρέος.

Τέλος, απαντώντας στις ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση που επιφέρει μείωση φορολογίας σε οφ σορ είπε ότι «αυτό έγινε εκ παραδρομής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης