Άρση ασυλίας για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Άρση ασυλίας για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Πρόκειται για τους Γερμενή, Ηλιόπουλο, Μπούκουρα, Παναγιώταρο, Κασιδιάρη, Αλεξόπουλο - «Θύματα άθλιας σκευωρίας» δήλωσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Αποχώρησαν από την Ολομέλεια πριν την ψηφοφορία - Καπερνάρος και Νικολόπουλος δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας

Είναι ζευγάρι με την πρώην της Lohan;
Άρση ασυλίας για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για τη Χρυσή Αυγή πυροδοτεί η έγκριση άρσης της ασυλίας των κ.κ. Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, με ευρύτατη πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πλέον, οι τρεις βουλευτές θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση του νεοναζιστικού μορφώματος προκειμένου -όπως αναφέρουν και στο σχετικό διαβιβαστικό- «να απαγγείλουμε κατηγορία... και να απολογηθούν ενώπιόν μας κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΠΔ για την πράξη της εντάξεως σε εγκληματική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής».

Υπό αυτά τα δεδομένα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέες προφυλακίσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως αποτελεί γεγονός ότι εννέα από τους συνολικά 18 βουλευτές της ΧΑ κατηγορούνται για το κακούργημα της συγκρότησης εγκληματικής ενέργειας, στοιχείο που θέτει επιτακτικά το ζήτημα λήψης αποφασιστικών θεσμικών δράσεων από κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα.

Κλείσιμο
«Ομόφωνη» η καταδίκη των δημοκρατικών κομμάτων

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Ψήφισαν συνολικά 247 βουλευτές

Για τους κ.κ. Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα, υπερ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 246 βουλευτές ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο που ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Για τις δύο υποθέσεις του κ. Ηλία Παναγιώταρου (συμμετοχή σε επεισόδια): στην 1η έλαβε 246 ΥΠΕΡ ενώ ο κ. Βασίλης Καπερνάρος ψήφισε «ΠΑΡΩΝ», στην 2η υπόθεση έλαβε 247 «ΥΠΕΡ».

Για την υπόθεση του κ. Ηλία Κασιδιάρη (συμμετοχή σε επεισόδια) η κάλπη έβγαλε 247 «ΥΠΕΡ» της άρσης ασυλίας του.

Τέλος για τον κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (πειρατική εκπομπή ραδιοσταθμού) υπήρξαν 246 «ΥΠΕΡ» της άρσης και ένα λευκό.

Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Θανάσης Δαβάκης, καθώς παρακολουθούσαν στρατιωτική  άσκηση. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο κτήριο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος για μια ακόμα φορά απουσιάζει στο εξωτερικό. Οι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ζέτα Μακρή, Θόδωρος Καράογλου  και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι βουλευτές: Φωτίου Θεανώ, Πύρρος Δήμας, Τέρενς Κουίκ, Σοφία Βούλτεψη, Βασιλική Κατριβάνου, Μάριος Σαλμάς, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Σταθάς, Γιάννης Κουτσούκος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μαρία Διακάκη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ελενα Ράπτη, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ατζελα Γκερέκου, Χρίστος Δήμας, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Θόδωρος Δρίτσας, Γιάννης Χριστογιάννης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Ξάνθος, Καρα Γιουσούφ, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις μαζικές άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το Σώμα αποφάσισε και την άρση της ασυλίας των κ.κ. Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ), Χρήστου Κέλλα (ΝΔ) και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αμανατίδη.

«Σόου» από τους βουλευτές της ΧΑ

Νωρίτερα, οι βουλευτές υποστήριξαν ότι διώκονται άδικα και «αντισυνταγματικά», ενώ ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, συναισθηματικά φορτισμένος όπως δήλωσε, απήγγειλε Κωστή Παλαμά και μίλησε για την κόρη του που θα γεννηθεί το προσεχές διάστημα. Επιπροσθέτως, δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα προκειμένου να μην «νομιμοποιήσουν» -όπως είπαν- την «κατάλυση του Συντάγματος»!

Αρχικά, τοποθετήθηκε ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος κατηγορείται ήδη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ζητείται όμως η άρση της ασυλίας του για άλλα αδικήματα (συμμετοχή σε επεισόδια). Ο βουλευτής ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπερ «της μόνιμης άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να μην κουράζεται το Σώμα» και πρόσθεσε «Όταν χρειάστηκε να τοποθετηθεί η Βουλή για το σου που έγινε πριν από 20 ημέρες με τις συλλήψεις , τα έγραψε όλα στα παλιά παπούτσια. Όλα αυτά ευτυχώς τα αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη και οι τέως ψηφοφόροι της ΝΔ που αποχωρούν και έρχονται μαζικά στην ΧΑ και το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Δείχνουν ότι η ΧΑ ήταν είναι και θα παραμείνει εδώ».

Ο κ. Κασιδιάρης συνέχισε τις «αρχηγικές» εμφανίσεις δίνοντας το σύνθημα αποχώρησης προς την κοινοβουλευτική του ομάδα. Χαρακτήρισε «άθλια σκευωρία» την υπόθεση που αφορά το κόμμα του και πρόσθεσε ότι αποχωρούν από την αίθουσα «προκειμένου να μην νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την κατάλυση του Συντάγματος που επιχειρείται από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης που λειτουργούν κατ εντολή της Κομισιόν, των Αμερικάνων και των Σιωνιστών. Στο εδώλιο πρέπει να καθίσουν όσοι πρόδωσαν την χώρα»

Ο κ. Ηλιόπουλος, για τον οποίο ζητείτο άρση ασυλίας, προκειμένου οι ανακριτές να του απαγγείλουν κατηγορίες για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης υποστήριξε ότι «Διώκομαι για αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις. Δεν έχω να απολογηθώ για τις πράξεις γιατί δεν έχω κάνει τίποτε μεμπτό. Λέω ότι υπήρξε μια αναφορά του ονόματός μου από ψευδομάρτυρα με επωνυμία « Ε» που ανέφερε ότι με γνώρισε κάποτε σε γραφείο ενός νόμιμου κόμματος. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα». Στην συνέχεια, δηλώνοντας «φορτισμένος» απήγγειλε τους στοίχους του Κωστή Παλαμά «… θα ρθουν θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί» και πρόσθεσε «σε λίγο καιρό θα γεννηθεί η κόρη μου και θα μου πει: πατέρα γιατί σε δίκασαν και θα της εξηγήσω ότι θεωρήθηκε κακούργημα να προσφέρεις το μισθό σου σε όσους τον έχουν ανάγκη και το αίμα σου όταν το χρειάζονται. Ότι με δίκασαν γι αυτά που πιστεύω. Θέλω η κόρη μου να είναι περιφανή για τον πατέρα της και για την αγάπη που εχω για την πατρίδα και τους συνανθρώπους μου. Όταν η κόρη μου θα βλέπει αυτό το βίντεο θα εχω δικαιωθεί». Τέλος ο κ. Στάθης Μπούκουρας δήλωσε λακωνικά ότι «Επιθυμώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας για να βρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης