Ο Καμμένος, το σκάφος και ο Άδωνις

Ο Καμμένος, το σκάφος και ο Άδωνις

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ιδιοκτήτης του «Iliatoras of London» ήταν μια υπεράκτια εταιρεία

Ο Καμμένος, το σκάφος και ο Άδωνις
Σε προσωπικό τόνο απάντησε μέσω twitter ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στον εκδότη της εφημερίδας«Τα Νέα», Σταύρο Ψυχάρη, έπειτα από τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του εκδοτικού συγκροτήματος του ΔΟΛ και του ιδίου. Η αφορμή ήταν το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο κάνει λόγο για «περίεργη» διαδρομή του σκάφους «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, το οποίο έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους.

«Σταύρο Ψυχάρη, όπως είπα στην διαμεσολαβητή σου: ούτε αποσύρω τις αγωγές εναντίον σου ούτε στηρίζω με αντάλλαγμα τον γιο σου για Δήμαρχο», γράφει χαρακτηριστικά σήμερα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο πατέρας του Πάνου Καμμένου είχε στην ιδιοκτησία του το σκάφος «Iliatoras of London» από το 1993. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έπειτα από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι το 18μετρο σκάφος δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.

Την καταγγελία είχε κάνει πρώτος ο νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και στα τέλη Απριλίου ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει ότι το σκάφος είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές αρχές.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε παρουσιάσει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ιδιοκτήτης του «Iliatoras of London» ήταν μια υπεράκτια εταιρεία.

Από την έρευνα που έκανε η εφημερίδα προκύπτουν δυο στοιχεία:

Κλείσιμο
- Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών η οποία κλήθηκε ν' αποτιμήσει το 2007 το «Iliatoras of London» ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονεύεται ως «owner» (ιδιοκτήτης) του σκάφους.

- Έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους, δάνειο που είχε χορηγηθεί για το «Iliatoras of London» από την τράπεζα BNP Paribas (υποκατάστημα Κολωνακίου). Το ίδιο διάστημα η υπεράκτια εταιρεία παρουσίαζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα.

Η εφημερίδα ρωτά τι συνέβαινε επι 17 χρόνια - από το 1993 έως το 2010 - οπότε φέρεται να δηλώθηκε από τον Ηλία Καμμένο, πατέρα του Πάνου Καμμένου τεκμήριο για το εν λόγω σκάφος με το ιδιοκτησιακό και φορολογικό καθεστώς του «Iliatoras of London».

Παρέμβαση φορολογικών Αρχών, οικονομικού εισαγγελέα και επιτροπής πόθεν έσχες, ζήτησε ο Άδ. Γεωργιάδης για τον Π. Καμμένο

 Την ανάγκη να επιληφθούν άμεσα οι φορολογικές Αρχές της χώρας, ο οικονομικός εισαγγελέας και η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του πριν από λίγο για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της «Τα Νέα», σχετικού με την εμπλοκή της οικογένειας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σε εξωχώρια εταιρεία (off shore).

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «πρέπει, πλέον, να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι» και πρόσθεσε πως «όλα όσα έλεγε τόσα χρόνια ο κ. Καμμένος για τη μάχη του κατά των off shore, ήταν ψέματα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης