The Lost Boys: Έτοιμο να «σκάσει» σκάνδαλο παιδοφιλίας στο Χόλιγουντ μετά τον Γουάινσταϊν;

The Lost Boys: Έτοιμο να «σκάσει» σκάνδαλο παιδοφιλίας στο Χόλιγουντ μετά τον Γουάινσταϊν;

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται από τον πρωταγωνιστή των ταινιών της δεκαετίας του '80 «Γκούνις» και «Τα παιδιά της νύχτας» Κόρεϊ Φέλντμαν - Τι είχε δηλώσει πέρυσι ο Ελάιζα Γουντ

The Lost Boys: Έτοιμο να «σκάσει» σκάνδαλο παιδοφιλίας στο Χόλιγουντ μετά τον Γουάινσταϊν;
Ένα δίκτυο ισχυρών του Χόλιγουντ που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδοφιλίας και που η δράση τους ξεπερνά εκείνη του Τζίμι Σάβιλ αναμένεται να ξεσπάσει στον απόηχο του σκανδάλου Γουάινσταϊν. 

Όπως γράφει η Sun, ηθοποιοί, όπως ο πρωταγωνιστής των «Goonies» και «Lost Boys» («Τα παιδιά της νύχτας») Κόρεϊ Φέλντμαν έχει αναφέρει ότι η αμερικανική νομοθεσία τούς έχει αποτρέψει από το να κατονομάσουν τους ανθρώπους που τούς κακοποίησαν, όταν ήταν παιδιά.

Ωστόσο, πιστεύεται ότι το κύμα των πρωτοκλασάτων ηθοποιών που έλυσαν τη σιωπή τους, καταγγέλλοντας τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και άλλα μεγάλα «κεφάλια» του Χόλιγουντ αποτελούν ένα καλό  κίνητρο για θύματα παιδικής κακοποίησης στη βαριά βιομηχανία του κινηματογράφου να τούς κατονομάσουν. 

Ο Φέλντμαν ισχυρίστηκε ότι ο συμπρωταγωνιστής του Κόρεϊ Χάιμ βιάστηκε στα γυρίσματα ταινίας, όταν ήταν 11 ετών. Ο πρωταγωνιστής των Lost Boys, ο οποίος έδωσε μάχη με τα ναρκωτικά και τελικά πέθανε σε ηλικία 38 ετών, το 2010,φέρται να δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων στα γυρίσματα της ταινίας του 1986 «Lucas» 

«Δεν είμαι σε θέση να δώσω ονόματα. Οι  άνθρωποι ενοχλούνται, εκνευρίζονται, θέλουν να γνωρίζουν πώς έγιναν όλα αυτά και θέλουν απαντήσεις. Και θα γυρίσουν και θα μου πουν "Γιατί δεν είσαι άνδρας να σηκωθείς και να πεις ονόματα και να σταματήσεις να κρύβεσαι δειλέ;», δήλωσε ο Φέλντμαν
Κλείσιμο

«Πρέπει να το διαχειριστώ αυτό, κάτι που δεν είναι ευχάριστο, ειδικά δεδομένου ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω ονόματα. Θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα το κάνει. Αλλά δυστυχώς η Καλιφόρνια έχει ένα νομικό καθεστώς περιορισμών  που αποτρέπει αυτό», προσθέτει.

Η έκταση της κακοποίησης αποτελεσε θέμα του ντοκιμαντέρ του 2014 «Open Secret» που αποκάλυψε ότι αγόρια βιάζονταν και έκαναν χρήση κοκαΐνης σε χολιγουντιανά πάρτι. Κινηματογραφική πηγή  στο Λος Άντζελες υποστήριξε: «Η υπόθεση του Χάρβεϊ όσο άσχημη και να είναι, πραγματικά είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μία σειρά σεξουαλικών κακοποιήσεων που μαστίζει το Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες»

Και προσθέτει: «Οι παιδόφιλοι που προστατεύονται στο Χόλιγουντ είναι το χειρότερο καλά κρυμμένο μυστικό της κινηματογραφικής βιομηχανίας και το μόνο που χρειάζεται είναι μία περίπτωση σαν του Χάρβεϊ για να ανοίξουν στόματα». Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή του Γουάινσταϊν σε υπόθεση παιδεραστίας. 

Η πηγή είπε ακόμη ότι η κλίμακα της υπόθεσης παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ είναι πιο τρομακτική και από εκείνη του Τζίμι Σάβιλ, του βρετανού παρουσιαστή του BBC, που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και αποτροπιασμό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου

Στο βιβλίο του με τίτλο «Coreyography» ,ο Φέλντμαν δήλωσε ότι είπαν στον Χάιμ ότι είναι φυσιολογικό για τους μεγαλύτερους άνδρες να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με νεότερους στη βιομηχανία του σινεμά. Ήταν «αυτό που κάνουν όλοι» όπως φέρεται να είπε ένας άνδρας στον Χάιμ προτού τον βιάσει σε απομονωμένο σημείο. 

Από τη στιγμή που συναντήθηκαν οι δύο «Κόρεϊ», Φέλντμαν και Χάιμ, που θα δούλευαν στην ίδια ταινία, έγιναν κολλητοί φίλοι. Ήταν ήδη γνωστοί και είχαν βρεθεί σε οντισιόν για τους ίδιους ρόλους στο παρελθόν. Αλλά όσο βαθιά δει κανείς στη φιλία τους, μία σκοτεινή ιστορία έρχεται στο φως, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα  News.com.au.

Προετοιμάζονταν για την κλασική cult ταινία, όταν ο Χάιμ εμπιστεύτηκε στον φίλο του την σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί. 

Ο Φέλντμαν υποστήριζε από καιρό ότι η παιδοφιλία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Χόλιγουντ. Στην ριάλιτι σειρά «The Two Coreys», όπου πρωταγωνιστούσε με τον Χάιμ, οι δυο τους είχαν μερικές φορές οδυνηρές συζητήσεις για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσαν αμφότερη στην παιδική τους ηλικία. 

Όταν ο Χάιμ πέθανε το 2010, ο Φέλντμαν είχε δηλώσει στο ABC: Υπάρχει ένα πρόσωπο που φταίει για τον θ άνατο του Κόρεϊ Χάιμ και αυτό συμβαίνει να είναι ένας ισχυρός του Χόλιγουντ. Πρέπει να κατονομαστεί, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι αυτός που θα το κάνει. Υπάρχει ένας κύκλος μεγαλύτερων ανδρών που βρίσκονται γύρω από αυτά τα παιδιά. Αυτοί έχουν τη δύναμη και τις διασυνδέσεις στην βιομηχανία του θεάματος». 

Van der Beek: Με χούφτωσαν μεγαλύτεροι άνδρες

Στην κακοποίηση νεαρών αγοριών ακόμη και ανδρών στο Χόλιγουντ είχε περιγράψει μέσα από τη δική του εμπειρία και ο πρωταγωνιστής της πάλαι ποτέ αγαπημένης σειράς «Dawson's Creek» (Νεανικές ανησυχίες, όπως προβλήθηκε στην Ελλάδα), James Van Der Beek. 

«Με χούφτωσαν μεγαλύτεροι σε ηλικία, ισχυροί άντρες της βιομηχανίας του θεάματος. Με στρίμωξαν με σεξουαλικές διαθέσεις όταν ήμουν πολύ μικρότερος» είπε ο Van Der Beek. 

Ελάιζα Γουντ: «Ένας λάκκος γεμάτος φίδια» 

 Πέρυσι, ο σταρ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο «αιώνιος Φρόντο» Ελάιζα Γουντ είχε καταγγείλλει ότι η πρωτεύουσα της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου ένας λάκκος γεμάτος από ενήλικα φίδια που κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά»

«Όταν είσαι άβγαλτος και δεν έχεις εμπειρίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, όταν το που λαχταράς είναι να δεις τα όνειρα σου να γίνουν πραγματικότητα είσαι το πιο εύκολο θύμα για τους ανθρώπους με διεστραμμένα παρασιτικά ενδιαφέροντα» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του και ο Τζον Κιούζακ χαρακτήρισε τους «μεγάλους» του Χόλιγουντ για σεξισμό που μετέτρεψε την βιομηχανία του κινηματογράφου σε «σχεδόν παιδική πορνογραφία»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης