ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ανεβάζουν το θερμόμετρο οι Τούρκοι: 44 παραβιάσεις και έξι υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Ανεβάζουν το θερμόμετρο οι Τούρκοι: 44 παραβιάσεις και έξι υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Συνολικά επτά αεροσκάφη πέταξαν σε σχηματισμούς πάνω από περιοχές στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο - Τα τέσσερα ήταν οπλισμένα

Ανεβάζουν το θερμόμετρο οι Τούρκοι: 44 παραβιάσεις και έξι υπερπτήσεις στο Αιγαίο
Σε 44 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από συνολικά επτά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 4 οπλισμένα, πραγματοποίησαν την Τετάρτη τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα, ενώ σημειώθηκαν και υπερπτήσεις πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι, Ανθρωποφάγοι και Αγαθονήσι.

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου σε δύο επιθετικούς σχηματισμούς, έναν των τεσσάρων (2 F-16 & 2 F-4) και έναν των δύο (F-16) αεροσκαφών. Το σύνολο των παραβιάσεων πραγματοποιήθηκε από τα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ σε περιοχές του Αιγαίου πέταξε και ένα ελικόπτερο.

Από τις 6 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι έξι ήταν υπερπτήσεις. Πιο συγκεκριμένα ζεύγος αεροσκαφών F-4, στις 14:27 πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 19.000 πόδια ύψος. Ζεύγος αεροσκαφών F-16 πέταξαν στις 14:30 πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 20.000 πόδια και στις 14:32 πάνω από το Αγαθονήσι στα 20.000 πόδια, καθώς και στις 14:35 εκ νέου πάνω από το Αγαθονήσι στα 23.000 πόδια.

Κλείσιμο
Εκτός των παραβιάσεων, σημειώθηκαν και τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης