Βγήκε άνετος από τη φυλακή με 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας

Βγήκε άνετος από τη φυλακή με 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας

Τον υποδέχθηκαν αλληλέγγυοι φωνάζοντας συνθήματα - Μαζί του η σύζυγος και ο γιος του - Η δικηγόρος του επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν λέγοντας ότι «φωνασκούν και ασχημονούν»

Βγήκε άνετος από τη φυλακή με 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας
Εκτός φυλακής για πρώτη φορά μετά από την καταδίκη του για τις δολοφονίες που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν
 βρέθηκε την Παρασκευή ο
Δημήτρης Κουφοντίνας έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Αγγελική Σωτηροπούλου, και τον γιο του Έκτορα.

Κλείσιμο
Ο καταδικασμένος για τρομοκρατία
βγαίνοντας από τη φυλακή χαμογέλασε και άνοιξε τα χέρια του στους αλληλέγγυους που τον υποδέχθηκαν με το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά».

Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ έκανε λόγο για ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια. Επιτέθηκε, δε, σε όσους εκφράζουν τη διαφωνία τους λέγοντας ότι «ασχημονούν και και φωνασκούν».

Η στιγμή της εξόδου του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού


Η κυρία Κούρτοβικ έκανε λόγο για «ένα δίκαιο συμβούλιο που έκανε μια δίκαιη κρίση με βάση το νόμο και χορήγησε την άδεια».

Αφού ευχαρίστησε το συμβούλιο στη συνέχεια απευθύνθηκε σε όσους αντιδρούν στην απόφασή του λέγοντας «περιμένουμε από εσάς και όσους παρεμβαίνουν στο έργο των θεσμικών οργάνων να σεβαστούν τον κρατούμενο και να πάψουν να ασχημονούν και να φωνασκούν».

«Το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων» συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση για προηγούμενες αρνήσεις αντίστοιχου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα η δικηγόρος του είπε ότι «ήταν αρκετές» υποστηρίζοντας ότι «στηρίχθηκαν σε κριτήρια που δεν προβλέπει ο νόμος. Ο νόμος δεν προβλέπει ότι η μεταμέλεια είναι κριτήριο κρίσης».



Στον καταδικασμένο τρομοκράτη επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, συγκεκριμένα της παρουσίας δυο  φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου  διαμονής του (Βαρνάβας  Αττικής), 

Η διήμερη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.). Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος  έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, γι΄ αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τις φυλακές - Μαζί του με τη μπλέ ζακέτα η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου


Μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο γιος του Έκτορας (με το λευκό πουκάμισο)





Ο Έκτορας Κουφοντίνας και ο Δημήτρης Κουφοντίνας





Η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας





Δείτε βίντεο: Βγήκε από τη φυλακή με 48ωρη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης