Ο Κουφοντίνας ζήτησε άδεια για να ξαναφτιάξει τα μελίσσια του!

Ο Κουφοντίνας ζήτησε άδεια για να ξαναφτιάξει τα μελίσσια του!

Βασικό επιχείρημα του καταδικασμένου μέλους της 17Ν ήταν ότι θέλει άδεια για να επανασυστήσει τη μελισσοκομική μονάδα που είχε και να ενισχύσει τους δεσμούς με την οικογένειά του

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου και  επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω τη μελισσουργική μονάδα που είχα», ήταν η απάντηση του Δημήτρη Κουφοντίνα σε ερώτηση μέλους του συμβουλίου των φυλακών που του χορήγησε τη διήμερη άδεια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ακρόαση του από τα μέλη του συμβουλίου των φυλακών δεν ρωτήθηκε σχετικά με τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ως μέλος της «17N», καθώς αυτό δεν προβλέπεται  από τη νομοθεσία  για τη χορήγηση των αδειών  κρατουμένων.

Απλά  το μέλος της «17Ν» τηρώντας τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας επικαλέστηκε στο εν λόγω συμβούλιο τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική του αποκατάσταση που είναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία.

Δεν παραλείπουν  να επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ακόμα και οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματα της 21ης Απριλίου, θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της άδειας, αλλά ποτέ δεν υπέβαλαν. 

Σύμφωνα με κύκλους τόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και των φυλακών,  ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, με  ποσοστό «αστοχίας» περίπου στο 2%. Αστοχία νοείται δε η μη επιστροφή του κρατούμενου ή η διάπραξη νέου αδικήματος κατά την άδεια.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι η άδεια δεν συνιστά ούτε αθώωση ούτε καταδίκη του κρατούμενου, αφού ο σχετικός νόμος, δεν θέτει διακρίσεις για το ποιοι κρατούμενοι θα πάρουν άδεια με βάση το αδίκημα που καταδικάστηκαν αλλά μόνο με βάση την συμπεριφορά τους στις φυλακές και «την καλή χρήση της».

Πάντως, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του συνηγόρου του πολίτη του 2013 -προσέθεταν οι ίδιοι κύκλοι- για τις τακτικές άδειες κρατουμένων η ερώτηση από το συμβούλιο των φυλακών προς τον αιτούντα άδεια «για το αδίκημα που καταδικάστηκε και η απαίτηση για δήλωση μετάνοιας είναι παράνομη»
.
Έτσι, κάθε κρατούμενος,   δικαιούται να ζητήσει άδεια. Οι ισοβίτες όταν συμπληρώσουν 8 χρόνια πραγματικής κράτησης.

ΣΧΟΛΙΑ (79)

Συριζάκιας

Για να μη λέτε ότι δεν βοηθάμε την επιχειρηματικότητα. Μόλις μάθαμε ότι ένας νέος επιχειρηματίας (με εμπειρία στη μάχη ενάντια στην αστική δημοκρατία), θέλει να ταίσει τις μέλισσές του, του δώσαμε άδεια. Τα μελισσάκια του, δεν θα ψοφήσουν έτσι, μιας και κανονικά θα έβγαινε έξω μετά από κάπου 1500 χρόνια! Άσε που του προτείναμε να μεταφέρει τα μελίσια του στις φυλακές, για να έχουν οι κρατούμενοί μας φρέσκο, καθαρό, επαναστατικό μέλι.

Αλλαγή του Συντάγματος.

Καταρχήν ηρεμία .Τι έκανε ο μελισσοκόμος κουφοντινας?Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που ΕΛΕΓΕ Ο ΝΟΜΟΣ.Στην ουσία εφαρμόστηκε ο νόμος.Ιδου λοιπόν μια καλή ευκαιρία για αλλαγες.Οταν πάρετε την εξουσία κ.Μητσοτακη να φροντίσετε να τα αλλάξετε όλα αυτά.Αν θυμάμαι καλά ο Ξηρός πήρε άδεια επί κυβερνήσεως Σαμαρά.Θυμαμαι καλα? Επίσης να μια καλή ευκαιρία τα ισόβια για κάποια εγκλήματα(όχι όλα), να είναι ΙΣΟΒΙΑ! Μακριά όμως από φωνές και εντυπωσιασμους.

ΝΡΖΑ

ΘΑ ΠΆΕΙ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΜΕΛΙ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΛΟΥΚΟΥΜΆΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΈΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ

Κάποια στιγμή θα αποδράσει

από άδεια και θα χρησιμοποιηθεί τα επόμενα χρόνια μαζί με τους υπόλοιπους. Η χώρα είναι τελειωμένη.

μετά τη δεύτερη και τρίτη άδεια

αφού ξεχαστούν οι αστυνομικές αρχές και ψιλοκοιμηθούν και συνηθίσουμε και εμείς, μην τον είδατε ξανά, θα τον ψάχνουν στις βουνοκορφές και δάση που τάχα θα πήγαινε για τα μελίσσια. Το θέμα ήταν να μη βγει καθόλου. Για ποια κοινωνική επανένταξη μιλάμε όταν δεν έχει καμία μεταμέλεια. Σήμερα έγινε η αρχή τής απόδρασης.

Απαράδεκτη πολιτεία

Κοίτα, κοίτα βγαίνει σαν ήρωας! Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε!

θανάσης

Το 1990 ο Μητσοτάκης αποφυλάκισε τον δικτάτορα Στυλιαννό Παττακό στον οποίο μάλιστα είχε χορηγηθεί και σύνταξη, εκεί να δείς πανηγύρια. Τα εγκλήματα που έχει κάνει ο Κουφοντίνας είναι αστεία μπροστά σε αυτά του Παττακού κι ο Κουφοντίνας δεν απολύθηκε αλλα πήρε δυο μέρες άδεια, γιατι φωνάζει η ΝΔ;

Γι' αυτό φωνάζει .....

Γιατί είσαι βλήμα 16'' !! Μήπως και ξυπνήσεις που κοιμάσαι με τα τσαρούχια σανοφάγε !

Βλέπουν ότι ..

Πατώνουν στις δημοσκοπήσεις και δεν ξέρουν πως να ανασκολοπήσουν εντελώς τη χώρα !! Θα δούμε και άλλα περισσότερο τερατώδη όσο πλησιάζουμε στις κάλπες ! Οχι καμένη γη , αλλά ούτε κολυμπηθρόξυλο δεν θα αφήσουν όρθιο....

Μελισσοκόμος !

Αν δεν απατώμαι, αυτήν την εποχή , οι μέλισσες παραμένουν στα κουβούκλια και στις κηρήθρες τους όπου αναπαύονται και δεν χρειάζονται περιποίηση συνήθως !!! Την άνοιξη πάλι με το καλό , ξαναβγαίνουν για εργασία !!! Ας ενημερώσει κάποιος παρακαλώ το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών , για να μαθαίνει !!!

SYRIZA = PONTIUS PILATUS

Ακους Αλεξη? Ο Υπουργος σας δεν ντρεπεται να λεει οτι ο νομος με τα 3/5 ειναι απο το 1950! Μετα λεει ο Αλεξης φταινε παντα οι ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ! Γιατι Αλεξη δεν τον αλλαζεις τον νομο εσυ τωρα που εισαι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? Τι ειπες? Θα τον αλλαξεις συντομα με ενα ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ? και τωρα ο ΣΟΙΜΠΛΕ φταιει? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΑΙΩΝΙΑ.

dimu

Στα τέτοια μας και γύρω γύρω μέλισσες..

...

Τι εννοεί ένας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, για την μελισσοκομία για να ενταχθεί στην κοινωνία? Σε πόσα χρόνια πραγματικής φυλάκισης μεταφράζονται? Γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος, αν ο Κουφοντίνας αποφυλακιστεί και μάλιστα σε ηλικία που θα ασχοληθεί με την μελισσοκομία.

Τουρκια, Ρουμανια.....

ειναι πολυ πιο μπροστα απο εμας σε θεματα δικαιοσυνης!!! Ευτυχως που ο ΠΑΣΣΑΡΗΣ ειναι ακομη εκει!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

391347455928FA7191DFBC49B53AE737

Κάτοικος υπέβαλε μήνυση κατά του κ. Νικολούζου και δημοτικών συμβούλων στον  ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, όπου, σύμφωνα με τη μήνυση, επεχείρησαν να εναποθέσουν παρανόμως απορρίμματα 

kontonis-vervesos

Αποφάσισε να συνεχίσει να υποστηρίζει «την ανάγκη διαφύλαξης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των δικηγόρων, που αποτελεί λύδια λίθο του κράτους δικαίου, από κάθε είδους παρεμβάσεις από όπου κι αν προέρχονται»

esr

Τουλάχιστον 150 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν επωνύμως για το Game of Love - «Είναι παιχνίδι παραπλάνησης και όχι αποπλάνησης» είπαν στα μέλη του ΕΣΡ ο ΑΝΤ1 - Καταγγελίες και για το Power of Love - Τι θα γίνει με τα επόμενα επεισόδια των επίμαχων εκπομπών