Δράμα: «Ήμουν σε άμυνα», λέει ο 79χρονος που σκότωσε διαρρήκτη

Δράμα: «Ήμουν σε άμυνα», λέει ο 79χρονος που σκότωσε διαρρήκτη

Ο ηλικιωμένος ισχυρίζεται ότι, όταν τον είδε ο διαρρήκτης έστρεψε εναντίον του όπλο που είχε κι εκείνος πυροβόλησε γιατί φοβήθηκε - Είχε ξανασκοτώσει διαρρήκτη το 1996 και είχε αθωωθεί

Δράμα: «Ήμουν σε άμυνα», λέει ο 79χρονος που σκότωσε διαρρήκτη
Συγκλονισμένη, όσο και διχασμένη, είναι η τοπική κοινωνία στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, μετά το φονικό που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ένας 79χρονος τραυμάτισε θανάσιμα 30χρονο Ρομά που επιχείρησε να διαρρήξει το αργυροχρυσοχοείο που διατηρούσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα σε συνεργασία με τουλάχιστον έναν συνεργό διέρρηξαν το κατάστημα, ο δράστης αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και από το μπαλκόνι του πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 30χρονο, σκοτώνοντάς τον. Οι περίοικοι που άκουσαν τον κρότο του πυροβολισμού και βγήκαν από τα σπίτια τους, είδαν τον ηλικιωμένο να κρατάει ακόμη το όπλο.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, o 79χρονος ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 29χρονο. «
Ήμουν σε άμυνα, οι διαρρήκτες είχαν μαζί τους κάτι σαν όπλο το οποίο το έστρεψαν εναντίον του» είπε ο δράστης απολογούμενος στους αστυνομικούς.

Αρκετοί είναι εκείνοι που στηρίζουν την αυτοδικία στην οποία προχώρησε ο δράστης, τονίζοντας μάλιστα ότι με τόσες διαρρήξεις και με την αστυνομία να μην μπορεί να αντεπεξέλθει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τους κατοίκους να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Ο 79χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 79χρονος αργυροχρυσοχόος είχε πέσει θύμα απόπειρας κλοπών και στο παρελθόν, με χαρακτηριστικότερο το περιστατικό απόπειρας κλοπής που έγινε σε βάρος της οικογένειάς του το 1996, όταν ευρισκόμενος ενώπιον διαρρηκτών είχε πυροβολήσει και πάλι τον δράστη σκοτώνοντάς τον. Για την υπόθεση εκείνη αθωώθηκε διότι θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.



Αναλυτική η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα έχει ως εξής:

Συνελήφθη 79χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη στις 29-10-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 79χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, ένας 30χρονος ενεργώντας από κοινού με έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, διέρρηξαν το κατάστημα του 79χρονου.  Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον 79χρονο, ο οποίος με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 30χρονο.

Κατασχέθηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης