ΟΗΕ για το «μπλόκο» της βοήθειας στα κατεχόμενα: «Ατυχής εξέλιξη»

ΟΗΕ για το «μπλόκο» της βοήθειας στα κατεχόμενα: «Ατυχής εξέλιξη»

Η UNFICYP εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση που έλαβε η τουρκοκυπριακή ηγεσία, η οποία θεωρεί ότι είναι μια ατυχής εξέλιξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση

ΟΗΕ για το «μπλόκο» της βοήθειας στα κατεχόμενα: «Ατυχής εξέλιξη»
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη Κύπρο (UNFICYP)  εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας  τη λύπη της για την απόφαση που έλαβε η τουρκοκυπριακή ηγεσία, την οποία θεωρεί ότι είναι «μια ατυχής εξέλιξη». Επετράπη η μεταφορά φαρμάκων και κανενός άλλου είδους προμήθεια προς του Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους, καθώς το κατοχικό καθεστώς ήθελε να επιβάλλει «δασμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Στις 10:50 π.μ. σήμερα το πρωί, ένα όχημα της UNFICYP που μεταφέρει ανθρωπιστικές προμήθειες αναχώρησε από τη Λευκωσία για ελληνοκυπριακές κοινότητες στην Καρπασία, όπως γίνεται για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Η UNFICYP ήταν υποχρεωμένη να περιορίσει τη σημερινή παράδοση σε παροχές ιατρικής βοήθειας, ακολουθώντας τη μονομερή απόφαση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να επιβάλει φόρους και τέλη σε άλλα ανθρωπιστικά αγαθά.
Η UNFICYP εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση που έλαβε η τουρκοκυπριακή ηγεσία, η οποία θεωρεί ότι είναι μια ατυχής εξέλιξη. Ο ρόλος της αποστολής στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις ελληνοκυπριακές και μαρωνιτικές κοινότητες στο βόρειο τμήμα του νησιού, βασίζεται σε μια μακροχρόνια συμφωνία μεταξύ των πλευρών γνωστή ως Τρίτη Βιέννη και παρέχει σε εβδομαδιαία βάση, βασικές προμήθειες σε εκατοντάδες ηλικιωμένων και άλλων ευάλωτων ατόμων.
Κλείσιμο
Η UNFICYP είναι έτοιμη να βοηθήσει τις πλευρές να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, έχοντας υπόψη τα συμφέροντα των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης