Αποζημίωση σε Βρετανίδα τουρίστρια που έπεσε από τις σκάλες ξενοδοχείου της Σαντορίνης

Αποζημίωση σε Βρετανίδα τουρίστρια που έπεσε από τις σκάλες ξενοδοχείου της Σαντορίνης

Η γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση στο ξενοδοχείο, ισχυριζόμενη ότι οι σκάλες δεν ήταν ασφαλείς και δεν είχαν τις απαραίτητες λαβές. Αντιστοίχως, το ξενοδοχείο είχε αντικρούσει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η 60χρονη ήταν μεθυσμένη

Αποζημίωση σε Βρετανίδα τουρίστρια που έπεσε από τις σκάλες ξενοδοχείου της Σαντορίνης
Αποζημίωση της τάξης των 34.000 ευρώ κέρδισε μία 60χρονη, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν έπεσε από τις σκάλες του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη Σαντορίνη, καθώς το δικαστήριο στη Βρετανία, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, απέρριψε τους ισχυρισμούς του ξενοδοχείου ότι ήταν μεθυσμένη. 

Σύμφωνα με την Evening Standard, η 60χρονη Κάρολ Πίτερς, έσπασε το δεξί της χέρι και χτύπησε στο κεφάλι, το τελευταίο βράδυ των διακοπών της τον Ιούνιο του 2011 στη Σαντορίνη.

Η γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση στο ξενοδοχείο, ισχυριζόμενη ότι οι σκάλες δεν ήταν ασφαλείς και δεν είχαν κουπαστές. Αντιστοίχως, το ξενοδοχείο είχε αντικρούσει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η 60χρονη ήταν μεθυσμένη. 

Κλείσιμο
«Δεν χρειάζεται να μεθύσω για να διασκεδάσω, δεν είμαι party animal», τόνισε η Πίτερς. 

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στον Περίβολο της Σαντορίνης προσπάθησαν να επιρρίψουν τις ευθύνες για την πτώση της 60χρονης στα «ηλίθια παπούτσια» που φορούσε και κάλεσαν και μάρτυρες για να υποστηρίξουν ότι ήταν μεθυσμένη.

Το ξενοδοχείο στηρίχθηκε σε 30 φωτογραφίες της κυρίας Πίτερς που την δείχνουν να καταναλώνει αλκοόλ. 

Ωστόσο, ο δικαστής τόνισε ότι οι μάρτυρες στερούνται αξιοπιστίας και αποδέχθηκε ότι η 60χρονη δεν ήταν μεθυσμένη. «Η ικανότητά της να περπατά με ασφάλεια και να κατέβει μιία σκάλα δεν εμποδίστηκε επουδενί από το αλκοόλο. Φορούσε σανδάλια χωρίς τακούνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι ήταν κατά 25% υπεύθυνη, καθώς «δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή εκεί που περπατούσε», υπογραμμίζοντας ότι η βασική αιτία της πτώσης της ήταν η κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας της σκάλας,  καθώς από την μία πλευρά δεν υπήρχε κουπαστή.

Κατά συνέπεια, η TUI UK Limited, που διοργάνωσε το πακέτο διακοπών, πρέπει να της καταβάλει τώρα αποζημίωση ύψους 34.000 ευρώ, τα οποία και αναμένεται να λάβει από το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης