Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα: Απομακρύνθηκαν με λεωφορεία οι ηλικιωμένοι από την Άρλα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα: Απομακρύνθηκαν με λεωφορεία οι ηλικιωμένοι από την Άρλα

Οι φλόγες πλησίασαν και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης αλλά οι μοναχές αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν - Τη μάχη συνεχίζουν 62 πυροσβέστες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα: Απομακρύνθηκαν με λεωφορεία οι ηλικιωμένοι από την Άρλα
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν 62 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα 23 ατόμων στην Αχαΐα.  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το patrastimes.gr το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τα Ζησιμαίικα. 

Νωρίτερα είχαν κινδυνεύσει άμεσα τα χωριά Άρλα και Σανταμέρι στα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Κλείσιμο
Η φωτιά στα Άρλα έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια ωστόσο η αλλαγή της διεύθυνσης του ανέμου  οδήγησε τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και αποσοβήθηκε ο κίνδυνος για το χωριό. 

Εκκενώθηκε η Άρλα

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Άρλας μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο, ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην μπει μέσα στο χωριό η φωτιά, η οποία το είχε κυκλώσει επικίνδυνα.

Σύμμαχος στην προσπάθεια τους αποδείχθηκε η αλλαγή της φοράς του ανέμου η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κατευθύνει τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για το χωριό.



Στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρούν 32 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 άνδρες και 42 άτομο πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος. 

Τέλος, όπως μεταδίδει το patrastv.gr στη φωτιά της Άρλας εγκλωβίστηκαν εθελοντές δασοπυροσβέστες οι οποίοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή.




Νωρίτερα πάντως ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν όλες οι κοινότητες». 

Στην μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς βρίσκονται αυτήν την ώρα 26 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 56 πυροσβέστες. Ωστόσο το έργο τους δυσχαιρένεται από το γεγονός ότι πριν από λίγο - λόγω του σκότους - αποσύρθηκαν τα τρία εναέρια μέσα που επιχειρούσαν - δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ και πλέον τη μάχη με τις φλόγες δίνουν μόνο επίγειες δυνάμεις.  

Λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα δόθηκε εντολή από τις αστυνομικές δυνάμεις για ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε Κάτω Αχαϊα και Ζησιμέικα, καθώς οι φλόγες προχωρούν απειλητικά προς το δρόμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης