Φωτιά στα Καλύβια Αττικής - Μάχη με τους ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες

Φωτιά στα Καλύβια Αττικής - Μάχη με τους ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες

Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 65 πυροσβέστες - Από αέρος επιχειρούν έξι ελικόπτερα - Κάτοικος αναφέρει στο protothema.gr ότι η φωτιά ξεκίνησε από οικόπεδο με ελιές και σκουπίδια

Φωτιά στα Καλύβια Αττικής - Μάχη με τους ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες
Μάχη με τους ανέμους και τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Καλύβια Θορικού στην Αττική, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση. Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, εθελοντές με 9 οχήματα και υπάλληλοι δήμων με 12 οχήματα. Τις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος έξι ελικόπτερα, ενώ υπάρχει και ένα ελικόπτερο που συντονίζει.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι υπεράνθρωπες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να ελεγχθεί εγκαίρως η πυρκαγιά. Μαύρος καπνός έχει σκεπάσει όλη την ευρύτερη περιοχή, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Κλείσιμο




Δείτε Live - Η φωτιά πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή



Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, επί της οδού Τενέδου, που είχε μέσα ελιές και σκουπίδια και πέρασε απέναντι από τη λεωφόρο Αναβύσου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καίει στο βουνό, ενώ είναι ακόμη άγνωστο το πως ξεκίνησε η φωτιά.

Δείτε τη μαρτυρία του κατοίκου που μίλησε στο protothema.gr.





Νωρίτερα η φωτιά απείλησε κατοικίες, όπως είπε στο protothema.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης. «Η πυρκαγιά είναι μεγάλη, οδεύει προς την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, όπου υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτα σπίτια μέσα στο δάσος, τα οποία και απειλούνται. Εκτός από την Πυροσβεστική, όλες οι δυνάμεις του δήμου είναι εκεί και έχουμε ζητήσει βοήθεια και από όμορους δήμους. Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τη φωτιά».




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης